Jump to content

Makarnanıza Lezzet Katacak 8 Kolay Sos Tarifi...


Önerilen Mesajlar

Makarnanıza Lezzet Katacak 8 Kolay Sos Tarifi

 

pasta-soslar%C4%B1.gif

 

Pesto Sos Tarifi

Makarna sosları arasında en çok popüler olan pesto sosu, fesleğenin keskin kokusu ile eşsiz lezzete bürünen tariflerden biridir. Birkaç dakika da hazırlanması pratik olan ve her evde bulunabilecek malzemelerle hazırlanan bu sos ile ünlü restoranlarda yenen makarna lezzetini aratmayacak bir tarife sahip olmak mümkündür.

 

Pesto sos için; bir su bardağı fesleğen, bir diş sarımsak, bir çay bardağı zeytinyağı, bir çay bardağı dolmalık fıstık, bir yemek kaşığı kadar permesan peyniri, tuz ve karabiber malzemeleri gerekiyor. Zeytinyağı dışındaki tüm malzemeler blender kabına alınarak yavaşça ezilmeye başlanır. Bu sırada yavaş yavaş eklenen zeytinyağı iyice karıştırılarak tuz ve karabiberde eklenerek pesto sosu pişirilen makarnanın üzerine dökülmek için hazır hale getirilir.

 

Alfredo Sos

Makarnayı İtalyanların birbirinden özel sosları ile daha çok sevenler için Alfredo sos seçeneği de hem yapımı yormayan hem de oldukça lezzetli bir tada sahip tariflerden biridir. Alfredo sosunu hazırlarken gerekli malzemeler arasında; iki yemek kaşığı tereyağı, yarım bardak krema, 2 bardak kadar rendelenmiş kaşar peyniri, bir diş sarımsak ve bir tutam doğranmış maydanoz yer alıyor.

 

Sos tenceresi içinde tereyağını erittikten sonra kremada eklenerek en az beş dakika kısık ateşte pişirilir. Sarımsak ve kaşar peyniri de eklendikten sonra maydanoz eklenerek beklemeden makarnanın üzerine dökülerek servis edilir.

 

Ton Balıklı Makarna Sosu

Makarnaya en çok yakışan lezzetlerden biri de ton balığı ile hazırlanan sos çeşitleridir. Salata malzemeleri ile birlikte makarnaya eşsiz lezzet katan omega 3 zengini ton balığı makarnanın aynı zamanda oldukça besleyici olmasına da katkı sağlamaktadır.

 

Ton balıklı makarna sosu için; 2 kutu ton balığı konservesi, 1 kutu mısır, iki yemek kaşığı margarin, bir diş sarımsak, bir adet soğan ve yarım bardak su gerekmektedir. Sos tenceresine alınan margarin eritilerek küp küp doğranan ve rendelenen sarımsak ve soğanlar iyice kavrulur. Ardından ton balığı ve mısır konserveleri de eklenerek kavrulmaya devam edilir. Yarım bardak su eklendikten sonra 5 dakika daha pişirilerek makarnanın üzerine servis edilir.

 

Beşamel Soslu Makarna

Zahmetli bir makarna sos çeşidi olmasına karşın en çok benimsenmiş olan soslardan biri olan beşamel sosu hazırlama aşamasında oldukça özen gerektirmektedir. Beşamel sos için; bir su bardağı süt, bir su bardağı un, bir yemek kaşığı margarin ve tuz gerekiyor. Derin bir sos tenceresinde öncelikle margarin eritilir. Ardından bir bardak un eklenir ve margarin ve un tamamen karışana kadar kavrulur. Bir süre dinlendirilen karışım üzerine kaynamış olan süt bir yandan karıştırılır bir yandan da eklenir. Beşamel sosun pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlamak için hiç durmadan hızlı bir şekilde karıştırmak gerekiyor. Topaklanan beşamel sos süzgeçten geçirilerek makarnanın üzerine dökülerek enfes bir beşamel soslu makarna yenmeye hazır hale getirilir.

 

Kıymalı Makarna Sosu

Türk damak tadına makarnayı en çok sevdiren soslardan biri de kıymalı makarna sosudur.

 

Doyurucu olan makarnanın daha da besleyici ve doyurucu özellikte olmasını sağlayan bu sos türü isteyen herkesin hazırlayabileceği kolaylıktadır. Kıymalı makarna sosu için; 1 adet soğan, iki yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı tereyağı, 250 gram kıyma, bir adet domates ve rendelenmiş permesan peyniri gerekmektedir.

 

Tereyağı ve zeytinyağı karıştırılarak sos tenceresinde ısıtılır. Soğan yemeklik şekilde doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulmuş şekilde rendelenir ve tencereye eklenir. En son kıyma da eklendikten sonra kısık ateşte kıymanın iyice pişmesi sağlanır. Tuz ve kara biberde eklendikten sonra kıymalı makarna sosu sıcakken makarnanın üzerine dökülerek servis edilir.

 

Kremalı Makarna Sosu

Hazırlaması en pratik soslardan biri olan kremalı makarna sosu, sıradan bir makarna yemeğini değişik lezzete çevirmek için mutlaka denenmesi gereken alternatiflerden biridir. Kremalı makarna sosunu hazırlamak için; iki yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı krema, bir tutam maydanoz, rendelenmiş permesan peyniri ve tuz malzemeleri gerekiyor.

 

Kremalı makarna sosunu hazırlarken tereyağı ve krema sos tenceresine alınarak kısık ateşte en az beş dakika pişirilir. Tuz ve maydanozda eklenerek biraz daha pişirilir. Hazırlanan kremalı karışım makarnanın üzerine döküldükten sonra permesan peyniri de rendelenerek servis yapılır.

 

Napolitan Makarna Sosu

Bilinen salçalı makarna sosuna oldukça yakın bir tarife sahip olan napolitan sos, evde makarna pişirileceği zaman en çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Sarımsak ve fesleğenin sosa vereceği enfes lezzet sayesinde evde restoranları aratmayacak bir makarna keyfi yapmak mümkün olacaktır. Napolitan makarna sosu için; bir yemek kaşığı salça, bir adet domates, üç diş sarımsak, fesleğen, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz malzemeleri yeterli olacaktır.

 

Napolitan makarna sosunu hazırlarken ilk olarak domatesleri rendeleyerek sos yapımına başlamak gerekiyor. Rendelenmiş domateslerin üzerine zeytinyağı da eklenerek kavrulmaya başlanır. Ardından bir yemek kaşığı salça ve sarımsaklara rendelenmiş olarak eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Fesleğen ve karabiber gibi baharatlarda eklendikten sonra haşlanmış olarak bekletilen makarnanın üzerine servis edilir. En çok spagetti makarna ile yakışan napolitan sos ekonomik ve pratik olan makarna soslarından biridir.

 

Kabaklı Makarna Sosu

Bu tarifin en önemli püf noktası hazırlanan karışımın blenderden geçirilerek pürüzsüz bir sos elde edilmesidir. Sebzeli makarna sevenlerin beğeneceği bir sos tarifi olarak mutlaka denenmesi gereken soslardan biri özelliğindedir. Kabaklı makarna sosu için; iki tane kabak, iki tane kuru soğan, yeşil biber, 2 tane domates, bir tutam maydanoz, zeytinyağı ve soya sosu gereklidir.

 

Soğanlar zeytinyağı ile birlikte blenderden geçirildikten sonra kavrulmak üzere sos tenceresine alınır. Aynı işlem kabaklar içinde uygulanır ve soğanların üzerine eklenerek kavrulmaya devam edilir. Biber ve domateslerde püre haline getirildikten sonra kavrulan malzemelerin üzerine eklenir. Soya sosu ve maydanozda eklendikten sonra biraz daha pişirilen sos makarnaya ilave edilmek için hazırdır. Kabaklı makarna sosu isteğe göre sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilir.

 

Makarna yemeklerini daha lezzetli ve doyurucu hale getirmek için sos tarifleri bunlarla sınırlı değildir. Dünya mutfaklarına ait olan daha pek çok makarna sosu evde yapılan makarnaların dışarda yenen tariflerle birebir aynı lezzette olmasını sağlamaktadır. Oldukça kolay olan makarna sos tarifleri denenerek herkes evinde eşsiz makarnalar pişirebilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Çok Kolay Mangal Tadında Et

      Gerekenler: Döküm tencere veya tava (Gerekli, diğer tencerelerde yağları dibe yapışıyor) Et parçaları (Kurbanlıklar ideal) Baharatlar Yapılışı: Etleri baharatlar ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiyorum Ertesi günü et parçalarını tavaya / tencereye yerleştiriyorum aralıklı olarak  Ocaği en kısık ateşe ayarlıyorum ve pişiriyorum hiç etlere dokunmuyorum kendi yağını salana kadar öylece bırakıyorum fazla yağını ya ayriyetten pilav için ya da yanına diğer domates dilimle

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi...

      Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi Kolon temizliği kürü, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını gidermek için evde kolonunuzu temizlemenin basit ve doğal bir yoludur. Lif ve besin içeriği yüksek olan bileşenleri karıştırarak kolayca hazırlanır. Malzemeler: 1/2 su bardağı temiz ılık su 1/2 su bardağı organik elma suyu 1 çay kaşığı zencefil suyu 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu İçeceğe karıştırılan deniz tuzu, bağırsa

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ay Doğdu Tatlısı Tarifi...

      Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Malzemeler Kullanılan ölçü:125 ml cay bardağı 🔹️1 Yumurta 🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ 🔹️2 yemek kaşığı irmik 🔹️2 yemek kaşığı Yogurt 🔹️yarim cay bardağı Sıvı yağ 🔹️1 Paket Vanilya 🔹️1 cay kaşığı dolu Kabartma tozu 🔹️1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz 🔹️4 cay bardağı Un 🔹️Limon kabugu rendesi Şerbeti: 250 ml su bardağı ölçüsü 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️2 su bardağı su 🔹️çeyrek limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Bakımı Kolay Dekoratif 7 Harika Ev Bitkisi...

      Bakımı Kolay Dekoratif 7 Harika Ev Bitkisi Kaktüs (Cactaceae Succulent) ‘Olmazsa olmaz’ kaktüsü listemize almayacağımızı düşünmemiştiniz umarım. Zira onlarsız gerçekten olmaz. Büyük küçük çiçekli çiçeksiz dikenli dikensiz yüzlerce cinsi bulunan bu şahane bitkinin en güzel özelliği ise benim ukalalık olarak adlandırdığım ‘ben kendime yeter, başımın çaresine bakar kimseye muhtaç olmam ‘ edası ile bir köşede unutulmuş olmasını bile umursamadan yaşamasıdır. Hatta öyle ki bitkilerle hiç işi

      , Yer: Dekorasyon

×
×
  • Yeni Oluştur...