Renan Oluşturma zamanı: Şubat 21, 2017 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 21, 2017 Birçok hastalığı başımıza sarıyor sofranızdan uzak tutun! Zehirli yemlerle beslenen, hormonla büyütülen, bayatladığı için çamaşır suyu ile yıkanıp beyazlatılan tavuklar kanser ve astım başta olmak üzere birçok hastalığı başımıza sarıyor. Gıda terörü canımızı alıyor. Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu sağlıklı diye yediğimiz tavuktaki gerçeği; hazır çorba, ketçap, mayonez ve baharatlardaki hileleri anlatıyor... TAVUK DEĞİL ZEHİR Tavuklara hızlı büyümeleri için ilaçlar veriliyor. Hormonlarla büyütülüyor. Bayatlayan etleri çamaşır suyuyla beyazlatılıp bize yediriliyor. Bu da zehirlenmelere ve kansere neden oluyor. Bekleyen tavukta bakteriler ve zehirler çoğalıyor. Hilebazların bayat tavuğu buladığı aflatoksinli baharatlar da ölüme götürüyor. KETÇAP KALBİ BOZUYOR Küflenmesini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için gerekenden fazla kullanılan sodyum benzoat, ketçap düşkünü çocukları da zehirliyor. Minik bedenlerde kalp çarpıntılarına ve vücutta su tutulmasına yol açıyor. Standart dışı kullanılan glikoz şurubu ise damar sertliği ve kalp hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Ayrıca şeker hastalığına neden oluyor. MAYONEZ TANSİYONU YÜKSELTİYOR İçine sorbik asit, laktik asit, EDTA, guar sakızı, beta karoten, ksantan sakızı, potasyum sorbat, mısır nişastası, sitrik asit, hidroklorik asit, sodyum benzoat konuluyor. Kilo artışına, böbrek bozukluğuna ve hipertansiyona neden oluyor. BİBERDE KİREMİT TOZU Karabiber pahalı bir baharattır. Havayla temas ettiğinde nemi içine çeker ağırlığı artar. Tadı bozulan karabiberin sağlığa yararları yok olup gidiyor. Kırmızı bibere boya, kiremit tozu, talaş gibi yabancı maddeler katılıyor. Bu maddeler gıda zehirlenmesi, ülser ve gastrite, kabızlık ve ishale yol açar. Demir emilimini engelleyerek kansızlığa neden olur. Tüm cips çeşitlerinde, katı yağlarda, et sularında, hazır çorbalarda, soslarda, mayonezlerde, renkli yoğurtlarda, bebek mamalarında ve daha birçok üründe farklı isimler (glutamik asit, glutamin) altında karşımıza çıkan Mono Sodyum Glutamat, kısa adıyla MSG ya da E621 kodlu madde ürünün lezzetini artırıyor. Bu madde göğüs ağrısı, baş ağrısı, nefes darlığı, ödem ve terlemeye neden oluyor. Buna Çin Restoranı Sendromu deniliyor. Bu maddelerin aşırı kullanımı, gıdaların fazla tüketimi sinir sistemine, retinaya, böbreklere zarar veriyor. Ayrıca öğrenme ve bellekte bozukluklara yol açıyor. Obezite, kısırlık, büyüme bozukluğu, Alzheimer, Parkinson ve epilepsiye neden oluyor. ERKEKLERDE MEME BÜYÜTÜYOR Sürekli ışık altında tutulup büyüme hormonu salgılaması sağlanan civcivler 40 günde büyüyor. Su ve tuz tutması için katkı maddeli yemlerle besleniyor. Piliçlerde ortaya çıkan bu maddeler, bizim bedenimizde östrojen etkisi gösteriyor. Yani dişilik hormonu görülüyor. Bu da erkeklerde meme büyümesine, kadınlarda adet düzensizlikleri dahil hormon bozukluklarına yol açabiliyor TAVUK DÖNERLER NE KADAR SAĞLIKLI? Açıkta beklemeleri, tekrar tekrar pişirilmeleri nedeniyle tavuk dönerler tehlike saçıyor. Çok tüketilen bir hazır yemek olması ise kontrolü zorlaştırıyor. Gıda zehirlenmelerine en sık yol açan beslenme ürünlerinden tavuk döneri bilindik ve güvenilir yerlerden yemek bir nebze de olsa koruyucu oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.