Jump to content

Çiçek Poğaça Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Çiçek Poğaça Tarifi

 

cicek-pogaca-604x380.jpg

 

Malzemeler

 

Hamuru için;

 

6 su bardağı un

1 yumurta

½ su bardağı sıvı yağ

1. 5 yemek kaşığı kuru maya

1. 5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Harç koymadan önce hamurun üzerine sürmek için;

2 yemek kaşığı tereyağı

 

İçi İçin;

 

350-400 gr kıyma

2 tane soğan

1/3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Üzerine sürmek için;

 

½ su bardağı sıvı yağ

¼ su bardağı su

 

Yapılışı

 

Yeni bir poğaça tarifiyle birlikteyiz yine. İsmi de kendisi de çok şirin bir poğaça. Çay saatleri, kahvaltı sofraları ya da benim gibi akşam yemeği yanında ekmek yerine hazırlayabilirsiniz. Görüntüsü çok güzel, tadı sevdiğimiz açma börek, tadında.

 

Hazırlanması

Önce hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım.

Kuru mayayı bir kaseye koyup, üzerine 1 çay kaşığı şeker ve 1/2 çay bardağı ılık su koyup karıştırın. Siz diğer malzemeleri hazırlarken mayanız kabarmaya başlayacak.

Hamur yoğuracağımız kabın içine 5,5 su bardağı unu boşaltıp ortasını açın.

1 yumurtayı kırın, süt, sıvı yağ, tuz, ½ su bardağı su, şeker ve mayayı ilave edin.

Hamurunuzu yoğurun.

Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Bir saate yakın bekletin.

Hamurunuz kabarmayı beklerken siz içini hazırlayın.

Soğanları çok ince doğrayın.

Karabiber, tuz koyun.

1/3 Su bardağı su ilave edip karıştırın.

Buzdolabında beklesin siz hamurunuzu açarken

Hamurunuzu merdane yarımı ile yarım santimden biraz daha ince olarak açın.

Su bardağının ağzı ile yuvarlak daireler kesin.

Üzerini fırça ile yağlayın.

Orta kısmına kıymalı harçtan koyun.

Elinizle kenarlarını kapatıp yağlanmış tepsiye iki ucu öne gelecek şekilde dizin.

Midye şeklini anımsatıyor. Resimlerde daha rahat görebilirsiniz.

Orta boy borcamı doldurup, bir avuç büyüklüğünde hamurumdan arttı.

Tepsiyi hazırladıktan sonra kenara koyun, 15 dakika dinlensin fırına vermeden önce. Mayalı hamur olduğu için kabarmaya biraz daha devam edecektir.

Üzerine fırça ile yağ sürerek, turbo fırının orta gözünde, 170 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına verin.

 

Üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

Kontrollü pişirmenizi öneririm.

Benim tepsimin üzeri daha çabuk kızardı. Altının biraz daha pişmesi gerekiyordu. Bir alt göze alıp, en üst gözede boş bir tepsi koydum. Çok iyi geldi. Altı da çok güzel pişti böylece.

30-35 dakika arasında pişirildi.

 

Fırından çıkarttığınız zaman üzeri sertleşmiş olabilir. Fırçayla tekrar sıvı yağ sürün.

Ve parmak uçlarınızla çok hafif su serpin ve üzerini sofra bezi ile iyice örtün.

Yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

 

Afiyet olsun.

 

Alıntı

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi...

      Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi Kolon temizliği kürü, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını gidermek için evde kolonunuzu temizlemenin basit ve doğal bir yoludur. Lif ve besin içeriği yüksek olan bileşenleri karıştırarak kolayca hazırlanır. Malzemeler: 1/2 su bardağı temiz ılık su 1/2 su bardağı organik elma suyu 1 çay kaşığı zencefil suyu 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu İçeceğe karıştırılan deniz tuzu, bağırsa

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Çiçek ve Sebze Yetiştirme Sanatı...

      Çiçek ve sebze yetiştirme konusundaki deneyimlerimizi yazalım, aklımıza takılanları soralım, bitkiler konusunda muhabbet edelim' yetiştirdiğimiz bitkilerin fotoğraflarını paylaşalım diye bu konuyu açtım. Buyrun paylaşıma...

      , Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı

    • Çiçek Kokan Sokaklar...

      Çiçek Kokan Sokaklar     Bir yolda yürüyorsunuz, sağınız solunuz çiçek. Rengarenk çiçeklerden mis gibi kokular yayılıyor.   Ne büyük bir keyif düşünebiliyor musunuz ! Çiçek ve sokak dendiğinde akla hemen Akdeniz ülkeleri gelir. Ülkemizde de Güney ve Ege bölgelerimizin sokakları.   Pencerelerde, kapı önlerinde, duvar diplerinde renk renk sardunyalar, begoviller kasımpatılar, hanımelileri. Memleketim olan Çandarlı'da en hoşuma giden görüntülerden biridir bu. Kışın renk renk kasımpa

      , Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ay Doğdu Tatlısı Tarifi...

      Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Malzemeler Kullanılan ölçü:125 ml cay bardağı 🔹️1 Yumurta 🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ 🔹️2 yemek kaşığı irmik 🔹️2 yemek kaşığı Yogurt 🔹️yarim cay bardağı Sıvı yağ 🔹️1 Paket Vanilya 🔹️1 cay kaşığı dolu Kabartma tozu 🔹️1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz 🔹️4 cay bardağı Un 🔹️Limon kabugu rendesi Şerbeti: 250 ml su bardağı ölçüsü 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️2 su bardağı su 🔹️çeyrek limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...