Jump to content

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri)


sevilay32

Önerilen Mesajlar

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri)

Malzemeler

 

  • 200 gr badem (tuzsuz kavrulmamış)
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri) Tarifi Yapılışı

 

İlk olarak bir teflon tavaya suyumuzu, şekerimizi tarçınımızı ve vanilyamızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine bademlerimizi de atıyoruz ve karıştırıyoruz. Şekerimiz karamelize olana, su buharlaşıncaya kadar devam ediyoruz. Karıştırmayı bırakmayın ki yanmasın. Suyu bitince rengi parlak olacak, sonra rengi solacak. Solunca bademleri çıkarmayın ve devamlı karıştırın. Tekrar rengi parlaklaşacak. Yakmamak için karıştırın durmadan. Parlaklaşınca bademlerimizi bir borcama dökün (yada tepsi) isterseniz altına fırın kağıdı serin. Soğuyunca dışı şekerleme gibi olacak. Ilıdıktan sonra veya Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...