Jump to content

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Tarifi.

 

guvecte-besamel-soslu-kereviz-tarifi-1487234678796.jpg

 

Malzemeler

4 adet kereviz

500 gram kuşbaşı kuzu eti

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan,

Yeteri kadar su

Tuz,

Karabiber

 

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,

Tuz,

Karabiber

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

 

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Yapılışı

1 Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.Eti ekleyin, suyunu salıp, yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve suyu çekene kadar pişirin.

 

2 Temizleyip elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizi tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika pişirdikten sonra bir güvece aktarın. 3 Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine azar azar ve karıştırarak süt ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu ilave edip ocaktan alın.Beşamel sosu güveçteki yemeğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...