Jump to content

Güveçte Tavuk Yahni...


Renan

Önerilen Mesajlar

Güveçte tavuk yahni

 

1028488_d611e704fd1f29b4934a47ee135e429c.jpg

 

Malzemeler:

 

1 adet köy tavuğu

4 adet orta boy soğan

2 corba kaşığı tereyağ

1 bardak nohut

1 bardak siyah üzüm suyu

1 çubuk tarçın (tercihe göre)

Tuz

 

Yapılışı:

 

Geceden nohutlar suya konur, ertesi gün 40-45 dakika hafif tuzlu suda haşlanırlar.

 

Tavuk tencereye konur ve hafif tuzlu suda 30-35 dakika pişirilir. Kaynama süresince suyun üzerinde biriken köpük bir kaşık yardımıyla alınır. Tavuk soğumaya bırakılır. Parcalara ayrılır.

 

Tavuk suyundan 2 bardak daha sonra kullanılmak üzere ayrılır. Bu arada soğanlar yemeklik doğranır ve bir tavada tereyağı ile kızarıncaya kadar kavrulurlar.

 

Soğanlar kızarınca tavaya tavuk parçaları katılır, alt üst edilir tuz eklenir. Ateşten alınır. Temiz bir güvecin içine kavrulan malzeme, haslanmış nohutlar, üzüm suyu, 2 bardak tavuk suyu ve isteğe göre tarçın eklenerek kısık ateşte arada kontrol edilerek 1,5 saat civarı pişirilir. Gerekirse daha fazla tavuk suyu eklemekten çekinmeyin.

 

Tirit yaparak yemeye hazırlanın...

 

Afiyet olsun!

 

NOT: Bu arada üzüm suyunu elde etmek için ya katı meyve presi kullanılır ya da hazır pastorize siyah üzüm suyu kullanılır. 1 bardak üzüm suyu için 400-500 gr. üzüm yeterli olacaktır.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...