Jump to content

Hanım Kebabı Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Hanım kebabı tarifi

 

1370943_940x531.jpg

 

HANIM KEBABI MALZEMELERİ

KÖFTELERİ İÇİN

- 500 g dana kıyma.

- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur.

- 2 kuru soğan.

- 2 tatlı kaşığı pulbiber.

- 1 tatlı kaşığı karabiber.

- 2 tatlı kaşığı tuz.

 

SOSU İÇİN

- 5 adet domates.

- 10 sivri biber.

- yarım çay bardağı sıvı yağ.

 

HANIM KEBABI NASIL HAZIRLANIR?

Yarım kilo dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine rondoda çekilen kuru soğanlar bırakılır.

 

Köftelik bulguru konur.

 

Tuzu, karabiberi ve pul biberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Cevizden küçük parçalar alınıp yuvarlanır yatay şekil verilerek sıvı yağda kızartılır.

 

Rondoda çekilen domatesler az sıvı yağında ocakta pişirilip sosu hazırlanır.

 

Kızartılan köfteler, başları kesilip kızartılan biberler ile beraber sunuma alını, üzerine pişirilen domatesli sosu gezdirilir. Afiyet olsun!

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...