Jump to content

Nohut Suyunu Yumurta Yerine Kullanın...


Renan

Önerilen Mesajlar

Nohut Suyunu Yumurta Yerine Kullanın

image.png.8132779e556f16bfc10cd40bc4d73b2b.png

Haşladığınız veya konserve olarak aldığınız nohutun suyunu kesinlikle dökmeyin. Nohut suyunu yumurta kullanacağınız tariflerde rahatlıkla yumurta yerine kullanabilirsiniz.

Bu yöntem özellikle veganlar için mükemmel görünüyor. Hayvansal gıdaları tercih etmeyen veganlar böylece yumurta konulan bir tarifi nohut suyu ile yapabilirler.

Nohuttan türetilmiş aquafaba’nın (nohut suyu) bir çorba kaşığı yaklaşık 3-5 kalori içeriyor. Ancak karbonhidratların, proteinlerin, yağların, vitaminlerin veya minerallerin önemli bir kaynağı olmadığı analizlerde ortaya konuldu. Daha ileri araştırmalar, ilk analize dahil edilmeyen antioksidanlar, B vitaminleri veya diğer yararlı bileşikleri ortaya çıkarabilir. Şu an için, Aquafaba’nın en büyük yararı, bitkisel esaslı, doğal glutensiz, düşük kalorili, yumurta ve süt gibi malzemelerin tutumlarını taklit edebilmesi ve bunları kullanmak istemeyenler için alternatif oluşturması.

Nohut yemeği yapacaksanız 2 bardak nohutu 8 bardak su ile düdüklü tencerenizde yarım saat haşlayın. Haşlama suyu soğuduğunda buzdolabına koyun.

Yumurta yerine nohut suyu kullanacaksanız, önce sudan bir miktar alın ve el blenderi ile iyice karıştırın. Böylece bir köpük haline gelip yoğunlaşacaktır.

Kullanmak istediğiniz yumurta miktarına göre kullanacağınız nohut suyunu ayarlayabilirsiniz.

3 yemek kaşığı nohut suyu bir yumurtaya denk gelir.
2 yemek kaşığı nohut suyu bir yumurtanın beyazına denk gelir
1 çorba kaşığı nohut suyu bir yumurtanın sarısına denk gelir.

Çikolatadan, dondurmaya, keklerden kreplere kadar yumurta kullandığınız her şey için nohut suyunu kullanabilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Yumurta

      , Yer: Sağlık Haberleri

    • Yumurta Kapama...

      Yumurta Kapama   Malzemeler:   3 adet yumurta haşlamak için;   üzerini geçecek kadar sıcak su 1 veya 1,5 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber pulbiber kimyon   Hazirlanisi:   Tencereye sıcak suyu ilave edin. Ve yumurtaları yavaşça içine elle veya kaşıkla bırakın. Ocağa verip yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra soğuk suya tutup kabuklarını soyun. Kesme tahtasının üzerinde düzgünce uzunlamasına kesin. Tereyağını tavad

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

    • Her Hacetin Yerine Gelmesi İçin ..

      ya tammü fela tesıfül elsünü külle künhi celalihi ve mülkihi ve ızzih.   bu esmayı hergün (25) yırmı bes defa okumaya devam edenlerin her haceti allahın izni ile yerine gelir     (arif pamuk)

      , Yer: Havas & Hüddam

×
×
  • Yeni Oluştur...