Jump to content

Sodalı ve Ispanaklı Börek...


Renan

Önerilen Mesajlar

Sodalı ve ıspanaklı börek

566124-3-4-3a1cd.jpg

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

1 tabak ezilmiş beyaz peynir

1 demet doğranmış ıspanak yaprakları

2 su bardağı yoğurt

1 şişe sade soda

1 su bardağı zeytinyağı

2 yumurta

Ispanaklar için (1 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı pul biber veya karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ıspanakları yağlamak için zeytinyağı)

Yapılışı:

Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, ıspanaklar bir parmak kalınlığında kıyılır ve yazılan malzemelerle harmanlanır. Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve soda ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, yufka buruşturularak tepsiye yayılır ve üzerine bolca sıvı harcımızdan yedirilir. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine ıspanakları yayarak üzerine beyaz peynirleri serperiz. Lezzetli olsun diye peynirlerin ve ıspanakların üzerine de sıvı harcımızdan dökeriz.

Dördüncü ve beşinci yufkaya da bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla yufkaları kare şeklinde keseriz ve 200-220 derece ısıdaki fırında pişiririz.

Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

Not: Ispanak yerine pazı veya ısırgan otu da kullanabilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Ispanaklı Omlet

      Ispanaklı Omlet Tarifi   MALZEMESİ Yarım kg. ıspanak 6 tane yumurta 1 yemek kaşığı margarin yeterince tuz   YAPILIŞI Ispanak ayıklanıp bol su ile yıkanır, yaprakları kıyılır, sonra kendi suyuyla kavrulur. Daha sonra düz bir tencerede veya tavada yağ kızdırılır. Suyunu çekene kadar haşlanan ıspanak orada tekrar kavrulur. Ayrı bir kapta çırpılan yumurta dökülür. Pişince ters yüz edilip servis yapılır.

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...