Jump to content

Kanser Yapan ve Kanserden Koruyan Yiyecekler Açıklandı...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Kanser yapan ve kanserden koruyan yiyecekler açıklandı

Kanser yapan ve kanserden koruyan yiyecekler açıklandı

Kanserin son dönemlerde bu denli artmasına GDO'lu besinler ve tarım ilaçlarının neden olduğunu belirten uzmanlar, özellikle beslenme faktörlerinin kanser üzerindeki etkisini vurguluyor. Özellikle meme kanserine yakalanma oranını düşürmek için ilk olarak beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması gerekiyor.

Türkiye'de yılda yaklaşık 20 bin kadında meme kanseri teşhisi konuluyor. En büyük sorun gıdalarda miktarı bilinmeyen GDO'lar ve tarım ilaçları. Yasaklanmasına rağmen birçok üretici tarım ilaçlarını kullanmaya devam ediyor.

Aşırı işlemlerden geçen hazır yoğurt ve süt gibi gıdalar, piliç, yumurta gibi yeme dayalı olan et tüketimi ve GDO'lu mısır kanser hastalıklarını büyük ölçüde tetikliyor.

Kansere yakalanma riskini azaltmak için, ahududu, böğürtlen, çilek, dut, yaban mersini, kiraz, kızılcık, üzüm gibi üzümsü meyvelerin sıklıkla tüketilmesi gerekiyor.

Öte yandan enginar, pırasa, kereviz, soğan, kuşkonmaz, sarımsak, yer elması, muz, buğday kepeği, hindiba, tam tahıllı ürünler ve kuru baklagiller gibi probiyotikli besinler de kanserden koruyucu etkisine sahip besinlerdir. Balığın içerisindeki Omega-3 yap asitleri, kanser hücrelerinin oluşumunu geciktiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...