Jump to content

Onkoloji Uzmanı Yavuz Dizdar: Kaliteli Ekmek Obezite Yapmaz...


Renan

Önerilen Mesajlar

Onkoloji Uzmanı Yavuz Dizdar: Kaliteli ekmek obezite yapmaz

[Haber görseli]

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kaliteli ekmeğin obezite yapmadığını söyledi. Kalitesiz ve zirai ilaçları barındıran ham maddeden yapılan ekmeklerin obezite yapabileceğini belirten Dizdar, ''Ekmekle obezite arasında hiçbir ilişki yok. Kalitesiz ekmekle obezite arasında ilişki olabilir'' dedi.

Ekmeğin obeziteye neden olup, olmadığına ilişkin tartışmaları değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Dizdar, buğdayın, tohumundan yetişme ve un haline gelmesi evresinde usulüne uygun yapılan ekmeklerin besleyici ve sağlıklı olduğunu kaydetti. Ekmeğin son derece besleyici gıda olduğunu vurgulayan Dizdar, şöyle konuştu:

''Ekmek bir şekilde bizim beslenmemiz için şart; ama nasıl ekmek olacak, gerçek ekmek olacak. Tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği olabilir. Ekmek iyi yaparsanız çok iyi bir şey, yapamıyorsanız gidin alın. Aldığınız yerde, ekmeği iyi yapıyorsa yine sorun yok. Glisemik indeksi yükseltir, şeker hastalığına zemin hazırlar, gibi sorunların nedeni ekmek değil. Gıda maddelerinin içerisinde başta tarım ilaçlarının uygunsuz kullanımı nedeniyle çok fazla vücuda toksin alınıyor. Ekmeğin zararı o toksinlerin vücutta birikiyor olmasından çıkıyor. Ekmekte kaynaklanmıyor. Daha çok ürün almak için tarım ilaçları bolca atılıyor. Bu ilaçlar bitkinin bünyesinden atılmadan biz yersek, bizim de vücudu çözmeye başlıyor. Çözünce de ekmek alerji yapmazken, alerji yapmaya başlıyor. Ekmeğin mayalanması gerekiyor. Mayalandığı taktirde ekmek son derece besleyici; çünkü mayalama sindirim için değil, zenginleşme için gerekiyor. Aksi taktirde buğdayın doğrudan ununu tüketerek aynı zenginlikte besini temin edemiyorsunuz.”

'KALİTESİZ EKMEK OBEZİTE YAPAR'

Ekmekle obezite arasındaki ilişkiyi de açıklayan Yrd. Doç. Dr. Dizdar, kaliteli ekmeğin kilo yapmayacağını; ancak kalitesiz ve içinde katkı maddesi bulunan ekmeklerin obeziteye neden olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ekmekle obezite arasında bence hiçbir ilişki yok. Kalitesiz ekmekle obezite arasında ilişki olabilir. Bir hamburger ekmeğinden hiçbir şey olmaz. Bozulmaz, içerisinde bir yığın katkı maddesi var. Ekmek deseniz zaten ekmek değil. Ama doğru düzgün bir ekmek yerseniz zaten doyarsınız. İki dilimden fazla da yenmiyor. Alsınlar lütfen denesinler verdikleri parada da gözleri kalmasın. Kaliteli ekmeği keser keser bütün hafta yersiniz. Öbür ekmek zaten kuruyor içi boş. Kaliteli ekmek kilo yapmaz. Çok yüksek basınçlı değirmen kullanmayın diyoruz. Bembeyaz bir un elde ederseniz onun artık besleyici bir unsuru kalmıyor. Toprakla ilgili sorun olmadığı sürece buğdaydan kilo ya da sağlık sorunu oluşturacak ekmek olmaz.”

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Renan, 12 dakika önce yazdı:

Ekmek sevenlerdenim. Günde kaç dilim tüketiyorum sayısını bile bilmiyorum. Hem de köy ekmeği. Şöyle böyle değil yani... :D

Birde üzerine tereyağı veya kaymak ve bal. Kimse yanıma gelmesin of off mis. Canım istedi valla:D

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Kahvaltılık Domatesli Biberli Peynirli Ekmek Dilimleri...

      Kahvaltılık Domatesli Biberli Peynirli Ekmek Dilimleri (6 Adet) Kahvaltılık Domatesli Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi, Nasıl Yapılır? Malzemeler 6 adet tost ekmeği 1 adet orta boy domates 2 adet yumurta 1 adet küçük boy kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 tutam maydanoz 1 kase ezilmiş lor peynir Hazırlanışı Kahvaltılık peynirli biberli ekmek tarifimizi yapmak için gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra ilk olarak domateslerin kabukları

      , Yer: Hamur İşleri

    • Ekonomik Ve Doyurucu Ekmek

      1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya Tutam tuz Hamur kıvamı, katı gelmeyecek kadar un Tahta kaşık Karıştırma kabı Yağlanmış pasta fırın kalıbı  Mutfak havlusu Suyun içine mayayı katıp karıştırıyoruz köpürene kadar bekletiyoruz  Karışımı kaba boşaltıyoruz içine unu yavaşça ekliyoruz bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz kıvamı biraz sıvı hale gelecek hamur kesinlikle katı olmayacaktır iyice karıştırdıktan sonra üzeri bez ile örtülüp 30 dakika sıcak yerde kabarmasını

      , Yer: Hamur İşleri

    • Küçük Ekmek

      Malzemeler: Labne ince kiyilmis yulaf birlikte karistirilip dilediginiz sekil verip firina atiyoruz.  Genel ölçü vermiyorum dilediginiz  -- yanliz yulafin biraz fazla gelmesi gerekiyor .. 

      , Yer: Hamur İşleri

    • Orhan Kemal Önce Ekmek

      Orhan Kemal | Önce Ekmek   Geceydi.   Ayten tavanda yanan ufacık ampulün ışığında sırtüstü uzanmıştı sedire. Elinde günlük bir gazetenin haftadan haftaya verdiği eklerden biri. Görmeden bakıyordu. Oysa neler yoktu ekin o sayfasında genç kız kalplerini hoplatacak. Eldivenlerden söz ediyordu ek. Kumaş, yün, saten, podanj, desenli, desensiz. On beş liradan yetmiş beş liraya kadar. Sonra pudriyerler. Gümüş, sarı maden. Yetmiş beş liradan üç yüz liraya kadar. Bilezik, tarak, çeşitli kolyeler, gec

      , Yer: Düz Yazı (Nesir)

×
×
  • Yeni Oluştur...