Jump to content

Portakallı Kek Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Portakallı Kek Tarifi

portakalli_icemler_keki

Portakallı Kek İçin  Gerekli Malzemeler

3 adet yumurta,

7 yemek kaşığı toz şeker,

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu,

1 yemek kaşığı toz haşhaş,

7 yemek kaşığı tepeleme un,

1 paket kabartma tozu,

Şurubu için;

2 adet orta boy portakal suyu,

4-5 yemek kaşığı toz şeker,

Portakallı Kekin Yapılışı

Keki hazırlamak için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın. Portakal kabuğu rendesi, haşhaş, un ve kabartma tozunu katıp mikserle 2-3 dakika daha tüm malzemeleri çırpın. Yaklaşık 20-23 cm çapındaki yuvarlak ya da dikdörtgen bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın. Kek hamurunu kalıbın içerisine dökün. 10 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında, keki pişirin. Bu süre yaklaşık olarak 30-35 dakikadır. Kekinizin iyice soğumasını bekleyin. Bu arada siz kekin şurubunu hazırlayın. Portakal suyu ile şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Soğuk kekin üzerine sıcak şurubu gezdirin. Kekiniz soğuyunca dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...