Jump to content

Beyin ve Secde


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Peygamber Efendimiz,{SAV} ‘Kulun rabbine en yakın olduğu an secdeye vardığı andır. Secdede duayı çokça yapın’ buyurmuştur.

"İnsanın iç potansiyelini fiziki boyuttaN mânevi boyuta keşf ve feth ile kendine açmasının adına salât denir. Yani yöneliş öte'ye değil, dışa değil, içe, derûna kişinin özünde ki Allâh'adır
* Secde esnâsında; gelince vecde tam bir konsantrasyon halinde sen çıkıpta aradan; devrelerin (meleklerin) çıkınca ortaya ism'i Âza'M senden işler. "
...Başın Ârş'tır bilirsen, Onçun Râbbine(esmâ terkibine en yakın olduğun hâl secde hâlidir!.. Neden!
Sır Kânde'dir de ondaN.. 
Secde esnâsında beynine akan Kan hem beynini besler hem beyninde yer alan Râbbani özellikleri tetikler.! Ayrıca okuduğun tesbihlerin(açığa çıkan frekansları) tâsarrûf'u meydana getirerek eşyâya nüfûz eder.
Ve Onu kendi mânâsında programlayarak icabeti oluşturur. 
Tüm bunlar tek-bir şeyi anlatır. Kul olan Kün olur. 
Tüm bunlar olurken sen nerdesin?
HİÇ-BİR'yer de. '"
..O yüzden NAMAZDA HÂKKIN HÛzuruna çıkılmaz; 
HÂKK zuHÛra ÇIKAR!..

Bunu yâkiyn kazanınca anlarsın..

Yani Sen varken Bâtın idi; Sen yokken ZÂHİR OLUR! "

Bilimsel bir kontaktır her hareket her duruş; Bu Nizam beden de ki ism'i Aza'M'a; Bismillahirrahmanirrahim olan insAn bedenin ötesinde ki Kûds-i hakikatle bir tür kontak kurma adına açığa çıkmış(keşf ve Feth) yoluyla bildirilmiş salt hakikattir. " insan doğasında ki Bedeni ve Ruhâni yükseltici bu gibi bildirilen her oluş ResûlÂllah'ın hayatında ki sonsuza açılan yansımalardır.

SALÂT(Namazın) EDÂSI teşbihte ayb olmaz; İNSÂNIN DERÛNUNDA Kİ RÂBBİNİN UYANMASIDIR. 
YÂ MUHÂMMED DUR RÂBBİN NAMAZ KILIYOR İŞARETİ.. 
ÇIK NAMAZDA ARADAN ORTAYA ÇIKSIN SENDEN YARADAN(sırrının Kurbiyet ehli tarafından) yaşanılan mâhrem bir hâl(Meâric) salt Hâşyet boyutu(Kabe Kavseyn) derûnunda ki Râbbin zerreye kadar cemi vücûdu ihata etmesi neticesinde Râbb'ul âlemine erme ve yok olma nüzul olduğunu işaret eder. 
Bu hâlin her halde yaşanmasına ise salât-ı dâim(dâimi namaz) denmiştir. Fakat biri azcde ki kudrete erip kudsiyyete, diğeri seyr'e kapıdır. Bu durum bilinmediği için pek çok insan biz biz anladık bildik artık daimi namazdayıp deyip sırt üstü yatarak kendin deki bu muazzam özelliklerden ebeden mahrum kalmışlardır. Her kası çalıştırmanın ayrı bir hareketi ayrı bir duruş pozisyonu vardır vücut geliştirme ile uğraşanlar bilir! Buda böyledir hiç bir hareket duruş keyfi bildirilmemiştir! Hepsi insanda ki bir takım özelikleri aktif hale getirmek için bildirilmiştir. Yani daimi başka, şekli başka, sesli zikir başka, sesiz zikir başka, hareketli başka, hareketsiz başka, gece başka, gündüz başka!...

Elleri iki yana kaldırış nûn misali bütün Vücûd ile tek-bir bütün olmaktır. VÂHİD olan hakikati secde halinde yaşayış Hâşyeti tetikler beden hissedilmez olur. Ve vücûdda gözlemlenebilir bir ısı meydana gelir. Eğer hakkı ile yöneliş gerçekleştirilebilmişse üçüncü alamet bir HÛzur ve dinginlik hâli açığa çıkar hücrelerden, Kâlp atışında artış meydana gelir, Vücûd ne o an için o mekana sığar nede mekân o vücûdun dışında hissedilir. İşte bu tahkikten bir cüzdür daha ötesini ehli bilir nasibi olan yaşar tadar.

BU SIRRIN ZUHÛRA ÇIKMASI DEMEKTİR. 
Sır zuhûra çıktığında hep sır kalır geriye kalan...

Biz şekli namaz kılmayız, şekli vb aştık bize gerekmez diyenleri at geriye..

BİLKİ YAKIN BULUPDA VEÇHİNE ŞAHİT KILDIRDIĞINDAN YÜZ ÇEVİRTMİŞSE ONDAN AÇIĞA ÇIKMAYI MURÂD ETMİYOR DEMEKTİR!...

Oğuzkağan Ayata

 

Görüntünün olası içeriÄi: yazı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...