Jump to content

Lebeniye Çorbası Tarifi; En Lezzetli Köfteli Yoğurt Çorbası


Renan

Önerilen Mesajlar

Lebeniye Çorbası Tarifi; En Lezzetli Köfteli Yoğurt Çorbası

YOGURT-CORBASI-K%C3%96FTELI-YOGURT-CORBA-TARIFI-LEBENIYE-CORBASI-TARIFI-17-620x264.jpg

MALZEMELER

2 cay bardak pirinc

1 tas haslanmis nohut

1 tas et suyu

1,5-1,7 litre sicak su

kiyma harci icin

200 gr cigköftelik kiyma kullandim normal kiymada kullanabilirsiniz

1 sogan rendesi

tuz, karabiber

1 avuc galete unu

yogurt sosu icin

500 gr süzme yogurt

1 yumurta

1 kasik un

1 bardak su

naneli sosu icin

siviyag

1 bas sogan

1 yemek kasik nane

yapilisi: sogani rendeleyelim, kiymayi rendelenmis sogani, tuz, karabiber ve galete unu ekleyip harci yoguralim. minik köfteler yapalim..

pirincleri kisa bir süre yikayip tencereye alalim, üzerine sicak su ekleyelim, haslanmis nohut ve et suyunuda ekleyip pirincler yumusayana kadar haslamaya birakalim ( not; eger nohutu önceden cok hasladiysaniz dagilmamasi icin yemegin sonlarina dogru ekleyin )

yogurt sosunu hazirlayalim: derin bir kabin icine yogurdu, yumurtayi, unu ekleyip cirpalim, kivamini biraz acmak icin bir bardak su ekleyip cirpalim…haslanmis olan pirincin suyundan 2-3 kepce yogurtda ekleyelim corbanin kesilmemesi icin bu islemi yapiyoruz, daha sonra bu karisimi tenceredeki haslanmis olan pirinclere ekleyelim, orta ateste arada karistirarak yemegimizi pisirmeye birakalim..

bu arada tavaya siviyag alalim, bir sogani yemeklik dograyip rengi dönene kadar kavuralim, yaptigimiz mini köfteleride ekleyip kavuralim, 1 kasik naneyi ekleyip kisa bir süre kokusu cikana kadar yakalim.. köfteli harcimizi yogurtlu corbamiza ekleyip karistiralim.. birkac tasim kaynadiktan sonra en son olarak tuz ile tatlandiralim. ocaktan alalim, sicak servis yapalim.. arzu ederseniz üzerine tekrar nane yakarak servis yaparken corbalarin üzerine ekleyebilirsiniz. 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anadolu çorbalarını pek bilmem ama berresu senin dediğin salçalı oluyor bu yoğurtlu bir çorba.

Bizim Bolu nun düğün çorbası, fasulye, patates çorbaları yoğurtlu olur. Tarhana, oğmaç, şehriye vs,. Çobalarıda salçalı kıymalı olur. Daha çok Vardır da aklımda olanlar bunlar. 

 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sizin memleket nire? 

Kızımın arkadaşı var mersinli o bu çorbadan pişirmiş ( eskiden yurtta yemişler) yarma ve nohut var içinde dedi. Ben bilmem ama bu çorbanın tarifi hoşuma gitti. Sayenizde yemek kültürümüzü geliştiriyoruz. 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...