Jump to content

Kestane Tadında


hacersş

Önerilen Mesajlar

Kuru Fasulye Pastası (Kestane Tadında)

Tarifi'nin Malzemeleri

2 su bardağı kuru fasulye
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın( İsteğe bağlı)
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un(Kaşık kaşık eklenecek. Kek kıvamına gelince bırakılacak. )

Üzeri için;

Krem şanti veya çikolata sosu

 

Kuru Fasulye Pastası (Kestane Tadında) Tarifi'nin Yapılışı
Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılıp ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlanacak.
Fasulyeler kabuklarından ayıklanıp ılıyınca pürüzsüz olana dek robottan çekilecek.
3 adet yumurta şeker ve sıcak su yaklaşık 5-6 dk. Mikserle çırpılacak.
Püre halindeki kuru fasulyeler eklenip çırpılır.
Ceviz içi vanilya tarçın eklenip karıştırılır.
Un azar azar eklenir kabartma tozu da ilave edilir. Kek kıvamında bir karışım hazırlanır.
Orta boy bir fırın kabı yağlanıp unlanır. Kelepçeli kalıp da olur. Daha sonra karışım dökülür. 170 derece fırında fırının kapağı açılmadan 35-40 dk pişirilir. İlk 30 dk sonra kürdan testi yapılır. Piştiyse fırından çıkartılır.
Bir poşet kremşanti 1 büyük çay bardağı sütle çırpılır.
Soğuyan kekin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çikolata sosu da yapılabilir kremşantinin yerine.
Afiyet olsun.

 

Ispanaklı kek gibi tadı çok güzel kestane tadında oluyor.

Tabi kuru fasulye olduğunu bilmeyenler benzetiyor. 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...