Jump to content

Çikolatalı Saray Helvası


hacersş

Önerilen Mesajlar

Çikolatalı Saray Helvası 

Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri (4 tepeli yemek kaşığı)
2, 5 su bardağı un

 

Çikolatalı kaplama için ;

160 gr çikolata

Yapılışı :

İlk olarak bir cezvede yağı eritelim.

Geniş yapışmaz bir tavada un kısık ateşte rengi döndürülmeden 15 dk kavrulur.
Kavrulduktan sonra üzere eritilen yağ eklenir.
3-4 dk daha karıştırılıp şekeri eklenir. Ardından 3-4 dk daha kavrulur.

Dokusu ıslak deniz kumu gibi olacak.
Daha sonra küçük borcamın altına yağlı kağıt serelim ve kavrulan unu dökelim.
Bardakla basalım.
Dilimleyelim ve dolaba kaldıralım.
4-5 saat sonunda benmari usulü eritilen çikolataya hazır olan helvalar bulanır.

Donunca afiyetle yenir.

1580029920198-29246538.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Kolay Un Helvası...

      Kolay Un Helvası Malzemeler: 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su  Hazırlanışı: Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alıp kaynayınca ocağı kapatın. Genişçe bir tavaya sıvı yağı ve terayağı alın. Tereyağ eriyip yağ iyice kızgınlaşınca unu ekleyip sürekli karıştırın. Un hafif kahverengileşince ocağı kapatıp bir kaç dakika bekletin bu sırada karıştırmaya devam

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Yağ Yakan Türk Kahvesinden Çikolatalı Buzlu Kahveye Dünya Kahve Günü'ne Özel Tariflerimiz Var...

      Yağ yakan Türk kahvesinden çikolatalı buzlu kahveye Dünya Kahve Günü'ne özel tariflerimiz var Bugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü… Dünyanın her yerinde milyonlarca insanın vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen kahve aslında gelişimi günden güne devam eden dev bir kültür. Biz de sizin için bu kültürü biraz daha yakından tanıyalım dedik ve Caddebostan’da bulunan Olmadık Kahveler atölyesinin baristası Özge Kara’yla bir araya geldik. Özge’den kahve yapımıyla ilgili birçok püf noktası öğrendim.

      , Yer: Haberler ve Gündem

×
×
  • Yeni Oluştur...