Jump to content

Çok Kolay Mangal Tadında Et


Önerilen Mesajlar

Gerekenler:

Döküm tencere veya tava (Gerekli, diğer tencerelerde yağları dibe yapışıyor)
Et parçaları (Kurbanlıklar ideal)
Baharatlar

Yapılışı:
Etleri baharatlar ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiyorum
Ertesi günü et parçalarını tavaya / tencereye yerleştiriyorum aralıklı olarak 
Ocaği en kısık ateşe ayarlıyorum ve pişiriyorum hiç etlere dokunmuyorum kendi yağını salana kadar öylece bırakıyorum fazla yağını ya ayriyetten pilav için ya da yanına diğer domates dilimler, biberler için ayırıyorum ya da direk döküyorum tekrar ocağa koyuyorum kısık ateşte devam pişiriyorum alt tarafı hafif yanık ve kuru şekil alana kadar ondan sonra etlere zarar vermeden çeviriyorum şimdi ayni şekilde yağlarını salana kadar tekrar fazladan salan yağını döküyorum tekrar kuru şekil alana kadar, ateşiniz hep kısık tutulmalı.

Etler yumuşacık oluyor ve mangal lezzetinden tek farkı sertleşmesidir aslında tembel işi gereksiz kömür ateş üzerinde beklemenize gerek kalmıyor ben arta kalan kurban etlerimi bu şekilde hep değerlendiririm...

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Kestane Tadında

      Kuru Fasulye Pastası (Kestane Tadında) Tarifi'nin Malzemeleri 2 su bardağı kuru fasulye 3 adet yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 yemek kaşığı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın( İsteğe bağlı) 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı un(Kaşık kaşık eklenecek. Kek kıvamına gelince bırakılacak. ) Üzeri için; Krem şanti veya çikolata sosu   Kuru Fasulye Pastası (Kestane Tadında) Tarifi'nin Yapılışı Kuru fasul

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Bakımı Kolay Dekoratif 7 Harika Ev Bitkisi...

      Bakımı Kolay Dekoratif 7 Harika Ev Bitkisi Kaktüs (Cactaceae Succulent) ‘Olmazsa olmaz’ kaktüsü listemize almayacağımızı düşünmemiştiniz umarım. Zira onlarsız gerçekten olmaz. Büyük küçük çiçekli çiçeksiz dikenli dikensiz yüzlerce cinsi bulunan bu şahane bitkinin en güzel özelliği ise benim ukalalık olarak adlandırdığım ‘ben kendime yeter, başımın çaresine bakar kimseye muhtaç olmam ‘ edası ile bir köşede unutulmuş olmasını bile umursamadan yaşamasıdır. Hatta öyle ki bitkilerle hiç işi

      , Yer: Dekorasyon

    • Kolay Un Helvası...

      Kolay Un Helvası Malzemeler: 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su  Hazırlanışı: Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alıp kaynayınca ocağı kapatın. Genişçe bir tavaya sıvı yağı ve terayağı alın. Tereyağ eriyip yağ iyice kızgınlaşınca unu ekleyip sürekli karıştırın. Un hafif kahverengileşince ocağı kapatıp bir kaç dakika bekletin bu sırada karıştırmaya devam

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cinleri Defetmek Icin Cok Kolay Yöntem

      Arkadaslarim,   bir kac yil evvel arkadasim bana bir eski sehpa vermisti cok sirin kullanilabilir haldeydi onu alip önce balkonuma yerlestirdim üzerine de musammba koyup kahvalti pasta cörek cay kahvemi yapiyordum.. Daha yeni oluyor cikardim yatak odama yatagimin yanina yerlestirdim üzerine ürtü serip okudugum kitaplarimi koydum... Eski oldugundan geceleri koku yayiliyordu tahtadan ama pek sorun yapmadim olabilir diyordum ama icimde her zaman odama girerken farkli bir havasi oldugunu seziyor

      , Yer: Yaşadığınız Doğaüstü Olayları Paylaşın

    • Mangal Yaktıktan Sonra Kalan Külü Değerlendirin...

      Mangal yaktıktan sonra kalan külü değerlendirin Külünü kullanmak istediğiniz mangalı söndürmek için; üzerine su vb. sıvılar dökmeyin, kendi halinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mangalın külünü ayrı bir alana alın. Bahçenize ektiğiniz bitkilerinizin köklerine, külü gübre olarak kullandığınızı düşünerek serpiştirin. Kül gübre olarak kullanıldığında oldukça faydalıdır. Mangal sonrasında kalan küller hem gübre olarak kullandığınız bitkilerinize faydalı olacak, hem de karıncaları

      , Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı

×
×
  • Yeni Oluştur...