Jump to content

Çok Kolay Mangal Tadında Et


Cangirl75

Önerilen Mesajlar

Gerekenler:

Döküm tencere veya tava (Gerekli, diğer tencerelerde yağları dibe yapışıyor)
Et parçaları (Kurbanlıklar ideal)
Baharatlar

Yapılışı:
Etleri baharatlar ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiyorum
Ertesi günü et parçalarını tavaya / tencereye yerleştiriyorum aralıklı olarak 
Ocaği en kısık ateşe ayarlıyorum ve pişiriyorum hiç etlere dokunmuyorum kendi yağını salana kadar öylece bırakıyorum fazla yağını ya ayriyetten pilav için ya da yanına diğer domates dilimler, biberler için ayırıyorum ya da direk döküyorum tekrar ocağa koyuyorum kısık ateşte devam pişiriyorum alt tarafı hafif yanık ve kuru şekil alana kadar ondan sonra etlere zarar vermeden çeviriyorum şimdi ayni şekilde yağlarını salana kadar tekrar fazladan salan yağını döküyorum tekrar kuru şekil alana kadar, ateşiniz hep kısık tutulmalı.

Etler yumuşacık oluyor ve mangal lezzetinden tek farkı sertleşmesidir aslında tembel işi gereksiz kömür ateş üzerinde beklemenize gerek kalmıyor ben arta kalan kurban etlerimi bu şekilde hep değerlendiririm...

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...