Jump to content

Ekonomik Ve Doyurucu Ekmek


Cangirl75

Önerilen Mesajlar

1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
Tutam tuz
Hamur kıvamı, katı gelmeyecek kadar un

Tahta kaşık
Karıştırma kabı
Yağlanmış pasta fırın kalıbı 
Mutfak havlusu

Suyun içine mayayı katıp karıştırıyoruz köpürene kadar bekletiyoruz 
Karışımı kaba boşaltıyoruz içine unu yavaşça ekliyoruz bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz kıvamı biraz sıvı hale gelecek hamur kesinlikle katı olmayacaktır iyice karıştırdıktan sonra üzeri bez ile örtülüp 30 dakika sıcak yerde kabarmasını bekletilmeli. Kabardığında biraz daha un ekleyip tekrar kaşıkla dairesel karıştırıyoruz karıştırma işlemi dairesel olmalı ve hamurun içi hava almalı karıştırırken kaşığı hamur ile havaya kaldırılmalı yani hamur havalandırılmalı, kıvamı homojen getirilmeli, önceden yağlanmış fırın kalıbına döküyoruz (hamur akıcı kalmalı katı sert değil). Fırına sürüyoruz..

180 derecede 45 ila 60 dakika (üst alt ıssı ayarda)

(Fırınlarımız ikisi farklı farklı olduğundan pişme süresi farklı oldu)  

Ekmeğin özelliği doyuruculuğudur.. 


 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...