Jump to content

Kahvaltılık Domatesli Biberli Peynirli Ekmek Dilimleri...


Renan

Önerilen Mesajlar

Kahvaltılık Domatesli Biberli Peynirli Ekmek Dilimleri (6 Adet)

Kahvaltılık Domatesli Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi, Nasıl ...

Kahvaltılık Domatesli Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

6 adet tost ekmeği

1 adet orta boy domates

2 adet yumurta

1 adet küçük boy kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 tutam maydanoz

1 kase ezilmiş lor peynir

Hazırlanışı

Kahvaltılık peynirli biberli ekmek tarifimizi yapmak için gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra ilk olarak domateslerin kabukları soyularak minik minik doğranır. Beyaz peynir ya da kaşar peynirini rendeleyelim. Biberlerin de çekirdekleri çıkartılıp domatesler gibi minik bir şekilde doğranır. Maydanozlar ayıklanıp yıkanırlar ve ince ince kıyılırlar. Derin bir kasenin içine yumurtalar kırılarak iyice bir çırpılır. Doğranan malzemelerin hepsi yumurtaların üzerine ilave edilir. Son adım olarak beyaz peynir ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir. Ekmek dilimleri üzerine oda sıcaklığında bulunan tereyağı sürelim ve tepsiye dizelim. Hazırlanan harç ekmek dilimlerinin üzerine eşitçe bir şekilde paylaştırılır ve kaşık ile ekmeklerin her tarafına aynı miktarda yayılır. Hazırlanmış olan kahvaltılık peynirli biberli ekmek tarifi önceden ısıtılmış 175° fırında ve üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar yaklaşık olarak 15 – 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan ekmekler sıcak olarak servis edilir.
NOT: Her türlü ekmek ile yapılabilir. Okul çağındaki çocuklara sahip anneler için kurtarıcı bir kahvaltı tarifleri ve kahvaltıların vazgeçilmezidir. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin iyi bir yoludur. Eğer yeteri kadar vaktiniz yok ise de mikro dalga ile hemen pişirebilirsiniz.

 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Ekonomik Ve Doyurucu Ekmek

      1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya Tutam tuz Hamur kıvamı, katı gelmeyecek kadar un Tahta kaşık Karıştırma kabı Yağlanmış pasta fırın kalıbı  Mutfak havlusu Suyun içine mayayı katıp karıştırıyoruz köpürene kadar bekletiyoruz  Karışımı kaba boşaltıyoruz içine unu yavaşça ekliyoruz bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz kıvamı biraz sıvı hale gelecek hamur kesinlikle katı olmayacaktır iyice karıştırdıktan sonra üzeri bez ile örtülüp 30 dakika sıcak yerde kabarmasını

      , Yer: Hamur İşleri

    • Küçük Ekmek

      Malzemeler: Labne ince kiyilmis yulaf birlikte karistirilip dilediginiz sekil verip firina atiyoruz.  Genel ölçü vermiyorum dilediginiz  -- yanliz yulafin biraz fazla gelmesi gerekiyor .. 

      , Yer: Hamur İşleri

    • Orhan Kemal Önce Ekmek

      Orhan Kemal | Önce Ekmek   Geceydi.   Ayten tavanda yanan ufacık ampulün ışığında sırtüstü uzanmıştı sedire. Elinde günlük bir gazetenin haftadan haftaya verdiği eklerden biri. Görmeden bakıyordu. Oysa neler yoktu ekin o sayfasında genç kız kalplerini hoplatacak. Eldivenlerden söz ediyordu ek. Kumaş, yün, saten, podanj, desenli, desensiz. On beş liradan yetmiş beş liraya kadar. Sonra pudriyerler. Gümüş, sarı maden. Yetmiş beş liradan üç yüz liraya kadar. Bilezik, tarak, çeşitli kolyeler, gec

      , Yer: Düz Yazı (Nesir)

×
×
  • Yeni Oluştur...