Jump to content

Fırında Baharatlı Karnabahar Kızartması


hacersş
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Hazırlama Pişirme Servis
10 dakika 45 dakika 4 Kişilik
Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı silme kimyon
Hazırlanışı :

Fırında Baharatlı Karnabahar Kızartması
Fırında baharatlı karnabahar kızartması için; 1 adet orta boy karnabaharı küçük küçük dallarına ayırıp, yıkayın. Ardından derin bir tencere içine koyun. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, biraz yumuşaması için 7-8 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzüp, soğumaya bırakın.

Diğer tarafta sosu için; bir kaba 1 adet yumurta kırın. Üzerine yarım su bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip, iyice çırpın.

Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kadar karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı silme kimyon koyup, tekrar iyice karıştırın.

Son olarak sosun üzerine 1 su bardağı unu azar azar ekleyin.

Tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Karışım koyu boza kıvamında olacaktır.

Haşladığınız karnabaharları hazırladığınız sosa arkalı önlü bulayın.

Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine aralıklı olacak şekilde dizin.

Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 200 derece fırına verin. Yaklaşık 25 dakika pişirin.

Daha sonra da sadece üst ayarı açık şekilde 10 dakika daha pişirin.

Hazırladığınız fırında baharatlı karnabahar kızartmasını sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

 Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Karnabaharları haşladıktan sonra soğuması için biraz beklemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde fırına vermeden önce bulayacağınız yumurtalı harçtaki yumurta daha fırına girmeden pişmeye başlar. Bu da karnabahar kızartmasının lezzetli ve kıvamını olumsuz etkiler.

Bir diğer önemli püf noktası da, karnabaharları sosladıktan sonra fırın tepsisine aralıklı olarak dizmektir. Aralıklı dizdiğinizde her bir karnabahar parçası daha iyi kızaracak ve çıtır çıtır olacaktır.

Genel bir bilgi olarak, karnabaharların haşlanması esnasında kokmaması için haşlama suyuna az miktar süt katabilirsiniz. Süt karnabaharların kötü kokusunu alacaktır.

Fırında Baharatlı Karnabahar Kızartması Nasıl Bir Tariftir?
Fırında baharatlı karnabahar kızartması, hiç kızartma derdi olmaksızın, fırında kolayca yapabileceğiniz, nefis bir karnabahar yemeğidir. Karnabaharın en lezzetli tariflerinden bir tanesidir. Hem hafif hem de sağlıklı bir karnabahar yemeği alternatifidir. Lezzet olarak sodalı karnabahar kızartmasına yakındır. Lezzetli, minik ve nefis karnabahar atıştırmalıklarıdır. Güzel bir ara sıcak önerisi aynı zamanda da enfes bir sebze yemeğidir.

Fırında Baharatlı Karnabahar Kızartması Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 55 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 45 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik fırında baharatlı karnabahar kızartması içindir.


Afiyet Olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yağlı yağlı kızartma gibi bir şey olmuyor da, lezzetli fırında kızarıyor. Yağ çekmemiş gibi birşey. Anlatamadım da. Öyle bir şey. 

Yani vıcık vıcık yağlı değil. 

Ben patatesleri de yağda kızartmıyorum, fırın tepsisine yağlı kağıt üstüne patatesleri çok az yağ kajun, sevdiğimiz baharatları harmanlıyorum seriyorum kızarıyorlar. 

Malum bize kızartmalar yasak fırın yemekleri sağlık açısından ii geliyor. 

Eskiden bol yağın içinde veya fritöz de  kızartırdık. Lezzetlide oluyorlardı. 

Bu yaptığımı biz beğendik. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar kış sebzeleri Yemen lazım. 

Öyle yada böyle şekillendir, tatlandır sevebileceğin şekilde tüket. 

Şöyle düşün berresu, 

Bir gün elbet öleceğiz vakti zamanı gelince, 

Hiç ölmeyecek gibi bu dünya için çalış, 

Yarın ölecek gibi kendin için çalış ye, iç, mutlu, huzurlu ol. Yansın bu dünya der gibi gül eğlen. 

Sen ölünce paran pulun neye, kime yarayacak ki harca gitsin. 

Bunu alacak gücüm var de, öyle öyle bereketleniyorsun ki, harca harca bitip tükenmez paran oluyor. 

Bu yaşadıklarımız bence çok normal olması gereken gibi corona tüm dünyayı mahvetti geçim derdi tüm insanları sardı, zengin hiç acımasız parasına para katmaya çalışıyor. Kar mahsulleri donduruyor. Gözünü kestiğin, beğendiğin bir şey varsa parasını hiç düşünme al gitsin. 

Evvel Allah Ahir Allah bir kolaylığını elbet verecek ve veriyorda çok şükür. 

CANIM senin adında epey bi içimi döktüm hakkını helal et. Tekrar geçmiş olsun geçsin bitsin artık. 

Allah a emanet

Not : marketler evine kadar getiriyor. Kapıda ödeme var beğenmediğini geri veriyorsun. 

Bu da  geçer, 🤭🙃🤔😉😊😊😊

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Artık üreticide bıktı, hem don hem işçilik pahalı, Yapan da azaldı ucuz ucuz gidiyor para kazanamıyoruz. 

Şahsen ben bile yapmam gücüm kadar alır yerim. Üretmek karda kışta çalışmak çok zor. Bazen varya zararına bile satıyorlar. Çalışmalarında çabası. 

Şöyle düşündüm şimdi sana 2 kilo fazla gelir bölüp veriyorlarmı mesala yarım kilo olsun desen karşımı çıkarlar ki. 

 

Vallahi ben bulduğuma şükrediyorum pahalıdan olsa var. Yok derdi yok. 

Eskiden paranla bile bulup alamıyordun 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...