Jump to content

Patlıcanlı Lazanya


Dileğim

Önerilen Mesajlar

Malzemeler

 

250 gr. lazanya

Kara biber

400 gr. patlıcan

1 diş sarımsak

300 gr. domates

200 gr. tuzsuz lor peyniri

3 çorba kaşığı zeytinyağı

30 gr. rende parmesan peyniri /veya/ eski kaşar peyniri

Tuz

 

 

Yapılışı

 

Patlıcanları ayıklayın, sonra da çekirdek kısımlarını çıkarın. Küp küp doğradıktan sonra, bir süzgece koyun. Üstüne bol tuz serpin ve bir saat kadar, acı suyunu bıraksın diye bekletin. Sonra, suyun altında yıkayın, süzün ve sıkmadan mutfak kâğıdı ile fazla suyunu alın.

 

Sarımsağı ayıklayın, havanda az tuz ile ezin. Sonra, bir tavada zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarımsağı az çevirin. Kısık ateşte, altın sarısı bir renk alınca, içine patlıcanları koyun. Karıştırıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın. İrice doğradığınız domatesleri de katın ve ağzını kapatın. 20 dakika kadar pişirin.

 

Bu arada, lazanyayı bol tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra, temiz bir beze yayıp fazla suyunu çektirin. Beri yanda, fırın kabını yağlayın. Dibine, bir kat lazanya, üstüne de gene bir kat patlıcan yayın. Üzerini ise, lor peyniri ve biraz da rende kaşar veya parmesan peyniri ile bezeyin. Patlıcan malzemesi ile harcınız bitene kadar, fırın kabınızı kat kat döşeyin. En üste kara biber de serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 20-25 dakika kadar kızartın. Üstündeki kızarmış peynirin kıvamı bozulmadan ikram edin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...