Jump to content

Arıcılık


abaji
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Arcıılık programının amacı, bal ve diğer arı ürünlerinin üretilmesi, muhafazası, pazarlanması ve teknolojisinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir. Arıcılık teknikerleri, Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı Zirai Araştırma Enstitülerinin, arıcılık istasyonlarında, çiftçi eğitim şubelerinde görev alabilecekleri gibi özel sektöre bağlı arı yetiştirme birimlerinde çalışabilirler veya kendileri arıcılık yapabilirler. Programın amacı: Bal ve diğer arı ürünlerinin üretilmesi, muhafazası, pazarlanması ve teknolojisinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir. Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Arıcılık programında zirai botanik, analitik kimya, zooloji ve arının zoolojideki yeri, arı ekolojisi, bal ve bal teknolojisi, balmumu, polen, arısütü, propil üretimi, işleme ve muhafaza yöntemleri, bilgisayar ve programlama gibi dersler okutulur.

 

Gereken Nitelikler: Arıcılık programından öğrenim görmek isteyenlerin biyolojiye, özellikle zoolojiye ilgi duymaları, açık havada çalışmaktan hoşlanan, girişimci kişiler olmaları gerekir.

 

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Arıcılık programında mezun olanlara "Arıcılık Teknikeri" ünvanı verilir. Arıcılık teknikeri ziraat mühendisinin gözetim ve denetimi altında arıların bakımı, ırklarının geliştirilmesi, bal, balmumu, polen ve arısütü ürünlerinin üretilmesi ve pazarlanması gibi işleri planlar ve yürütür. Çalışma Alanları: Arıcılık teknikerliği, Orman, Tarım ve Köyişleri Bakanlıklarına bağlı Zirai Araştırma Enstitülerinin arıcılık bölümlerinde, arıcılık istasyonlarında, çiftçi eğitim şubelerinde görev alabilecekleri gibi özel sektöre bağlı arı yetiştirme birinlerinde çalışabilir veya kendileri arıcılık yapabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Arıcılık - Bal Üretimi...

      Ülkemizde son yıllarda kendini göstermeye başlayan ve halkımız arasında yaygınlaşan organik bal,bal arılarının tamamen doğal bir ortamda çevreden yaklaşık ortalama 3 Km. uzaklıkta doğayla tamamen iç içe olan yerlerde yetiştirilmelidir.Bu çevrede çiçeklerin ve ağaçların yeterli miktarda olup,yakınlarda temiz suyun aktığı yerlerde bulunmalıdır.Kimyasal boya kulanımının önemli şekilde etkilediği organik bal üretiminde arılarında hastalanması durumunda kovanlara hiç bir şekilde kimyasal müdahalede b

      , Yer: Tarım ve Hayvancılık

    • Arıcılık...

      ARICILIĞIN TARİHÇESİ VE GELİŞMESİ Arıcılığın Tarihçesi   Arıcılığın tarihçesi insanların mağara hayatı yaşadığı on binlerce yıl öncesine kadar gitmektedir. M.Ö. 7000 yıllarına ait mağaralara çizilen resimler, çok eski tarihlere ait arı fosilleri ve benzeri tarihi buluntular bu görüşü doğrulamaktadır. İlk insanlar doğal olarak ağaç kovukları ve kaya oyuklarına yuvalanan oğulları öldürerek ballarından yararlanmışlardır.   Tarihi gelişim içinde taş devrinden itibaren; önce mantar ve ağaç kütük

      , Yer: Tarım ve Hayvancılık

    • Organik Arıcılık...

      1. TANIM Ekolojik tarım doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde deva mlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları kontrol altına alarak doğadaki canlıların sürekliliğini oluşturan, doğal kaynakların ve enerjinin optimum kullanımı ile optimum verimlilik alınan bir sistemdir. (Bozzini 1990). İnsan, çevre ve ekonomi k olarak sürdürülebilir tarımsal üretim sistemini bütünleş tire n bir yaklaşımdır. Sistemin amacı doğal kaynakları korumak ve zararlı ve hastalıklardan arınmış insan ve hayvan gıd

      , Yer: Tarım ve Hayvancılık

    • Arıcılık Aletleri...

      Arıcı Körüğü     Arıcının koloni kontrolleri sırasında sürekli olarak kullandığı, arıları sakinleştirip zararsız hale getirdiği ve rahat bir çalışma ortamı oluşturmada kullandığı bir alettir. Körük genelde silindirik yapıda olup duman verici maddelerin yakıldığı depo (kazan) kısmı, hava pompalayarak yanmayı kolaylaştıran ve çıkan dumanı üfleyen körük kısmı ile dumanın püskürtüldüğü huni şeklindeki ağız kısmı olmak üzere üç kısımdan oluşmaktadır. Körük içerisinde marangoz talaşı, çürümüş ağa

      , Yer: Tarım ve Hayvancılık

    • Arı Yetiştiriciliği - Arıcılık Malzemeleri

      Maske-Arıcı Maskesi: Arıcı,bal arılarının bulunduğu kovanı açarken arıların saldırısına maruzkalabilir. Bunun için arıcı kovanı açmadan önce maskesini giyip tedbirini almalıdır. Halk tabiriyle arının sokmayanı olmaz. Sizi siz olun maskesiz arıyı konrtol etmeyin   Körük: Arıcı, kovanı açarken maskeyi giymiş ,körüğünü yakmış olmalıdır. Körükten çıkan duman arıyı sakinleştirir,arı önceki hali gibi saldırgan olmaz. Arıyı duman,insanı iman yolageritirir demiş atalarımız.   Eldiven: Arın

      , Yer: Tarım ve Hayvancılık

×
×
  • Yeni Oluştur...