Jump to content

Bici Bici...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

2217-1.jpg

Adana'ya özgü bir tatlı olduğu söylense de Bursa 'da da oldukça meşhurdur bıcı bıcı yada diğer isimleriyle buzlu muhallebi veya su muhallebisi.Hatta Bursa muhallebisi diye bile anılır.Nişastadan elde edilen bıcı bıcı muhallebisi şerbet ile soğuk servis edilir. Genellikle yaz günlerinde tercih edilen oldukça hafif yapılı bir tatlıdır su muhallebisi.

Bıcı Bıcı muhallebisinin şerbetinde kırmızı gıda boyası kullanılır.( Kırmızı renk veren hehangi bir meyveli içecek tozuyla da şerbet hazırlanabilir örneğin vişneli içecek tozu)

Pudra şekeri yerine normal kristal toz şekeri havanda döverek yada olduğu gibi de kullanabiliirsiniz.Malum pudra şekeri bembeyaz ve un gibi olur.Beyazlatılmamış kristal toz şeker çok daha sağlıklıdır.

Meyve ile de servis yapılabilir.

Muhallebinin yapımında tercihe göre süt de kullanılabilir.

 

 

Malzemeler

1 Çay Bardağı Nişasta

6 çay bardağı su

1 çay bardağı şeker

Gülsuyu

Gıda Boyası

Buz

 

Yapılışı

MUHALLEBİSİ

Su nişasta şeker karışımını koyu kıvamda muhallebi elde edilinceye kadar karıştırarak pişirin.

Muhallebi iyice koyulunca genişçe bir tepsiye 1 1.5 cm kalınlığında olcak şekilde sıcak sıcak dökün.

Biraz ılındıktan sonra dolaba koyun ve iyice sertleşene kadar soğutun.

Sertleşen muhallebiyi küçük kareler şeklinde kesin

 

ŞERBETİ

Tencereye isteğinize göre şeker ve su koyarak karıştırın.

Ardından çay kaşığının ucuyla gıda boyasını ekleyin ve isterseniz şerbete bir miktar da gülsüyu ekleyin ve karışımı kaynatın.

Şerbeti ıldıktan sonra buzdolabında soğutun.

 

SERVİS

Orta boy bir kaseye kareler halinde kesilmiş muhallebiden bir miktar alın,üzerine soğuk şerbetten dökün ve isterseniz buz da rendeleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

offf süper yaaa...görüntüsü görünce bir anda mis gibi kokusu ve lezzeti geldi damağıma....Turgut Özal bulvarına giderdik bici yemeye...biciyi...Ali Göde şalgamını ,,,istasyonun oradaki kebebcıda adana kebab yemeyi bir de taşkadayıf tatlısı yemeyi çok özledim:(:(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Bici Bici

      1 litre su 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı pudra şekeri rendelenmişbuz Kırmızı gıda boyası gül suyu muz çilek Vişne,Kiraz       Önce kaymak tabir edilen kısmı hazırlanır. Soğuk su ve nişasta tencereye konur. Ateşe yerleştirmeden önce pürüz kalmayacak şekilde karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Islatılmış bir kaba dökülür. Bir gece bekletilir. Ertesi günü kare kare kesilir. Kaselere paylaştırılır. Üzerleri

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Bici Bici Adana

      7 çorba kaşığı nişasta 7 çorba kaşığı şeker 1 litre su 1 çay kaşığı gıda boyası (kırmızı) 1 şişe gül suyu Buz Pudra şekeri   Nişasta ve şekeri, iki su bardağı suda karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi cam bir kaba yayarak dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Kalan suyun içine yaklaşık bir çay kaşığı gıda boyasını ekleyip, karıştırın. Bu suya gül suyunu da ilave edip, buzdolabında soğutun. Dilerseniz, yaz aylarında bu şerbete;

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...