Jump to content

Acı Biber


Guest Îکє†
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Biber acı değildir. Acı, tatlının tersidir ve acıya örnek olarak greyfurdun tadı gösterilebilir. Biber acı değil yakıcıdır. Bunun tersi ise serinletici olup, buna da örnek olarak nane veya mentol gösterilebilir. Biberin yakıcılığı içinde bulunan kapsaisin adı verilen bir tür bileşikten kaynaklanır. Bu maddenin büyük bir kısmı, biberin etli kısmında ve tohumlarında bulunur. Bu nedenle ucu pek yakıcı olmayan biberin yenildikçe acılığı daha çok hissedilir. Yakıcı biberler koyu renkli ve çok sivri uçludur. Biberden ağzımız yanınca çoğumuz hemen su içeriz ve bir işe yaramadığını görürüz. Sebebi basit: yağ ve su kesinlikle birbirine karışmaz. Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne kadar su içerseniz için onunla birleşmez. En iyi metot ekmek yemektir. Ekmek bu yağı soğurur ve mideye taşır

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İsette acı değildir, şeyy İsot yani acı değildir:rofl: sivri dilinin yakıcılığı uçta başlar, sonuna doğru tanımlayamadığımız bir hal alır:D:rofl:

 

güzel konuymuş:D

 

peşine ekmek mi yiyecektik :rofl:

 

puaaahahahaaaahahaha allah seni napmayaaaaa :D:D:D yani senin şu yazdığından yola çıkarsak başta acı ama sonra inanılmaz keyifli bi tat oluyo :D:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi...

      Yağlı kırmızı biber turşusu tarifi Yağlı kırmızı biber turşusunu he kahvaltılarda hemde akşam yemeklerinde afiyetle tüketebilirsiniz. Kışa hazırlığın başladığı şu dönemlerde internet ortamında en çok aranan tariflerden birisi de yağlı kırmızı biber turşusu nasıl yapılır? Yağlı kırmızı biber turşusu malzemeleri: 3 kilo kırmızı yağlı biber  Yarım litre su 250 ml sirke 1 çay bardağı yağ Yarım çay bardağı kaya tuzu 2 diş sarımsak Yağlı kırmızı biber turşusu nasıl y

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

    • Ağrı Kesici Yerine Kırmızı Biber Tüketin...

      Ağrı kesici yerine kırmızı biber tüketin     Eklem ağrıları her yaştan insanın kabusu haline geldi. İngiliz beslenme uzmanı Shona Wilkinson, hemen ağrı kesicilere sarılmak yerine bol bol kırmızı biber tüketmek gerektiğini söyledi   Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan hareketsiz yaşam ve obezite, eklem ağrılarına davetiye çıkarıyor. Romatizma, bazı vitamin eksiklikleri, dolaşım bozuklukları, sinir ucu iltihaplanmaları, spor yaralanmaları, kırık veya çatlakla ayrı ayrı birer ağrı ned

      , Yer: Sağlık Haberleri

    • Acı Biber Ömrü Uzatıyor!..

      Acı biber ömrü uzatıyor!     Sonuçları "PLOS ONE" dergisinde yayımlanan çalışma, acı kırmızı biber tüketmenin, özellikle kalp rahatsızlığına ve felce bağlı ölüm riskini yüzde 13 oranında azalttığını ortaya koydu.   Acı biber tüketmenin ömrü uzattığı bir kez daha belirlendi.   ABD'deki Vermont Üniversitesi Larner Tıp Fakültesi araştırmacıları, 2015 yılında kalp, kanser ve solunum yolu hastalıklarına bağlı ölüm riskinin düzenli acı kırmızı biber tüketenlerde diğerlerine nazaran yüzde 14 d

      , Yer: Sağlık Haberleri

    • Kırmızı Biber Çorbası...

      Kırmızı biber çorbası     Kırmızı biber çorbası malzemeleri:   5 közlenmiş kırmızı biber 1 közlenmiş domates 1 kaşık salça 1 kaşık tereyağı 2 kaşık un 2 defne yaprağı Tuz, karabiber   Kırmızı biber çorbası yapılışı:   Közlenmiş biberleri soyup temizleyin. Domatesi de soyduktan sonra biber ve domatesi ince ince doğrayın. Unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Salça, biber ve domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Soğuk suyla kıvamını açarken bir taraftan çırpma teliyle ç

      , Yer: Çorbalar

    • Biber Közlemenin Basit Yolları

      Biber Közlemenin Basit Yolları     Közlenmiş bir kavanoz kırmızı biberi marketlerden satın alıyor olabilirsiniz. Biberin kabuklarını soymak, ocak üzerinde pişirmek size zor geliyor olabilir. soslara, yemeklere, salata ve sandviçlere konulduğunda eşsiz bir lezzet veren kırmızı biberin közlenmesi için size basit yolları göstereceğiz. Böylece közlenmiş biberi evinizde yaparak tüketebilirsiniz. İşte satın aldığınız kırmızı biberi közlemenin adım adım yolları: Satın aldığınız biberleri yıkayıp t

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...