Jump to content

Gül Şurubu


Vakt-i Leyl
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

gulsurubu-1.jpg

 

Gül Şurubu tarifi

1— Gülün beyaz,gelinciğin siyah dipleri kesilir, yıkanır.

2— Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su dol

durulur. Kapak kapatılıp 1-1,5 ay bekletilir.

3- Kullanılacağı zaman 1 bardak suya 1,5 çorba keşiği esas olmak üzere şekerli su hazırlanır. İstenen oranda gül şurubu ilâve edilir. Karıştırılıp buz atılır.

Başka Bir Tarif

Gül Şurubunun Tarifi Yapımı

MALZEMELER

1çaybardağı gül yaprağı

7 bardak su

6bardak şeker

HAZIRLANIŞI

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün. Kapağını kapatıp bir gün bekletin. Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun. Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın. Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün. Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Mandalina Şurubu Nasıl Yapılır?

      C vitamini deposu mandalinadan pratik bir şekilde şurup hazırlamak mümkündür. Farklı tadı ve hoş sunumuyla sevilerek tüketilen şuruplar arasında yer alır.     Malzemeler:     2 kilogram mandalina 2 tane portakal 2 su bardağı vanilyalı toz şeker (Vanilyalı toz şeker ev yapımı ürünlerin satıldığı butik dükkanlarda bulunabilir. Şekere vanilya aroması katılarak oluşturulur. Bu şekerin yerine normal toz şeker de kullanılabilir.) 1 ya da 2 adet karanfil 1 tane çubuk tarçın   Hazırlanışı:

      , Yer: İçecekler

    • Fındık Şurubu Nasıl Yapılır?

      Çok nadir şekilde doğrudan içilen bir içecek olan fındık şurubu genellikle vodka gibi alkollü içkilerle birlikte tüketilir. Ayrıca fındık şurubu, kahveler ile birlikte de çokça kullanılır. Fındık şurubu içeren kahveler günümüzde oldukça popülerdir.     Fındık şurubu, kahve dükkanlarında sıklıkla kullanılır ve buralardan temin edilebilir. Ayrıca bazı büyük alışveriş merkezlerinde bulmak da mümkündür. Evde fındık şurubu yapmak, diğer şuruplara kıyasla daha zahmetli olsa da zor değildir.    

      , Yer: İçecekler

    • Gilaburu Şurubu Nasıl Yapılır?

      Kayseri bölgesinde yetiştiriciliği yapılan gilaburu insan sağlığı üzerinde son derece güçlü etkileri olduğu bilinen bir meyvedir. Türkiye'de yetiştiriciliği yapılmasına rağmen bilinirliği az olduğu için temin etmek de güçtür.     Gilaburu doğrudan tüketilebilir. Ancak şurubu daha revaçtadır. Gilaburu şurubu, gilaburunun kendisinden daha kolay bulunabilir ayrıca evde kolaylıkla hazırlanabilir.     Evde Gilaburu Şurubu Yapımı     1 kilogram taze gilaburu 250 mililitre içme suyu   Hazı

      , Yer: İçecekler

    • Mango Şurubu Nasıl Yapılır?

      Türkiye'de yetişmeyen mango tropikal bir meyvedir. Bu nedenle tüketimi yaygın değildir. Ancak günümüzde kolaylıkla mango bulunabilir. Buna rağmen çok sık tercih edilen bir meyve değildir.     Meyve olarak tüketimi çok tercih edilmese de hazır olarak satılan içeceklerde mango aromalı olanlar en çok tercih edilenler arasındadır. Evde yapımı da oldukça pratiktir.     Mango Şurubu Nasıl Hazırlanır?     1 adet orta büyüklükte mango 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker   Hazırlanışı: Mango

      , Yer: İçecekler

    • Reyhan Şurubu Nasıl Yapılır?

      Daha çok yemeklerde kullanılan bitkilerden reyhanın şerbeti de oldukça lezzetlidir. Ferahlatıcı aroması, kıpkırmızı hoş görüntüsüyle iştah açan reyhan şerbetinin yapımı oldukça pratiktir.     Malzemeler     1 demet reyhan 5 ya da 6 tane limon tuzu 6 su bardağı sıcak su 6 yemek kaşığı toz şeker   Hazırlanışı:     Bir demet reyhan yıkanır. Daha sonra bir tencereye konur. Tencere içindeki reyhana şeker, limon tuzu ve sıcak su ilave edilir. Oluşan karşım iyice karıştırılır ve tenceren

      , Yer: İçecekler

×
×
  • Yeni Oluştur...