Jump to content

Aya Köftesi..


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

yemek3-1.jpg

 

 

Malzemeler

 

1. 250 gr dövülmüş yağsız kara et,

2. 2 su bardağı sıvı yağ,

3. 2 su bardağı köftelik bulgur,

4. 2 yemek kaşığı un,

5. 1 tatlı kaşığı tuz,

6. 1 su bardağı Urfa İsotu,

7. 1 çay kaşığı karabiber,

8. Biraz tarçın.

 

Hazırlanışı

Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tar*çın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kı*vamına gelinceye kadar karışım yoğrulur.

Un eklenip yoğurmaya devam edilir. Köfte tepsi* de bir tarafa alınır. .

Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil ve*rilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir.

Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır. Köfteler, yağda pem*beleşinceye kadar kızartılır. Kızartılan köfteler bir tabağa alınarak,

Sıcak servis yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Izgarada Anne Köftesi...

      Izgarada anne köftesi     Malzemeler:   200 gr. köftelik kıyma 100 gr. pirinç 10 gr. kuru soğan Yarım demet maydanoz Bir tutam karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 2 diş sarımsak 20 gr. brokoli 1 adet yumurta   Yapılışı Soğan ve sarımsağı rendeledikten sonra derin bir kapta kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber, yenibahar ve yumurtayı ekleyip bütün malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. 50’şer gr. lık parçalar koparın şekil verip ızgarada pişirin. Derin bir ta

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Patates Köftesi...

      Patates Köftesi     Malzemeler:   * 6 orta büyüklükte patates, 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.), 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr), Yarım demet maydanoz, 2 – 3 çorba kaşığı un, Tuz ve karabiber, Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı   Patates Köftesi Tarifi   1- Patatesler haşlanıp rendelenir. 2- Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur. 3- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık g

      , Yer: Sebze Yemekleri

    • Ağrı Abdigör Köftesi

      Malzemeler:   Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti     Soğan     Haşlanmış pirinç     Baharat             Hazırlanışı: Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Hamsi Köftesi

      Karadeniz mutfağında en çok kullanılan balık çeşidi hamsidir. Pilavı, çorbası hatta tatlısı dahi yapılan hamsi, klasik köfte tarifindeki kırmızı etin de yerini alarak çok lezzetli hale gelir. Hamsi köftesi, balık eti seven ve sofralarında farklı bir tat görmek isteyenler tarafından çok sevilir.     Malzemeler:     1 kilogram ayıklanmış hamsi 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy yumurta Yarım demet maydanoz 1 su bardağı çekilmiş, bayat ekmek içi Yarım bardak mısır unu 2 çay kaşığı kuru n

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Pratik Bayat Ekmek Köftesi...

      Pratik Bayat Ekmek Köftesi     Malzemeler;   3 kase bayat ekmek 1 tane orta boy soğan 2 parça sarımsak 200 gr kaşar peyniri Aldığı kadar maydanoz,karabiber ve tuz. Yumuşatmak için 1 bardak süt ve su Üzerini süslemek için tercihe göre maydanoz domates HAZIRLANIŞ: Oktay Usta Pratik Bayat Ekmek Köftesi Tarifi için bayat ekmeklerimizi sütle ve suyla nemlendirip üzerlerine çok ince ve küçük bir şekilde soğanı sarmısağı doğruyoruz. Karıştırıyoruz.   Yumurta,maydanoz ve pe

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...