Jump to content

Bütün Patlıcan Yemeği...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ImageViewashxFileID228685-1.ashx?fileid=228685

Malzemeler:

500 gram yağlı kuşbaşı dana eti

10 adet patlıcan

500 gram haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber

Tuz

Limon tuzu

Zeytinyağı

Yapılışı:

10 adet patlıcan temizlenerek şeritli şekilde soyulur ancak patlıcanların sap kısımları bırakılır. büyük boy tencere orta ocak ateşinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 500 gr dana kuşbaşı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kavrulur. 500 gr nohut bir gece önceden suya bırakılıp sabah haşlanmalıdır. Kavrulmuş etlere 2 yemek kaşığı domates salçası konularak harmanlanır. Ardından 500 gr haşlanmış nohut ilave edilir. Malzemeler birbirine iyice karışmalıdır. Malzemeleri özleşen harca 10 adet patlıcan ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır. Kaynadıktan sonra ortalama 10-15 dk daha pişmelidir. Yemeğin yapılışı ortalama 30 dk olup 6-8 kişiliktir. Pişen patlıcanlara 1 tatlı kaşığı limon tuzu katılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...