Jump to content

Mimbar Dolması...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ImageViewashxFileID228110-1.ashx?fileid=228110

 

Malzemeler:

4 adet mimbar

İç harcı için;

500 gr kaburgadan kıyma

2 su bardağı pirinç

2 adet soğan

1 adet domates

1 adet yeşilbiber

1 demet maydanoz

3 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

Yapılışı:

İçini doldurulacak olan mimbarların ince olanları seçilerek yıkanır. Yağları çok sıyrılmadan alınır. Mimbarın mukoza kısmı bıçağın ters tarafı kazıyarak alınır ve yeniden yıkanır. Kuzu mimbarları tercih edilir. 2 adet kuru soğan soyularak ince ince doğranır. 1 adet yeşilbiber, 1 adet domates ve 1 demet maydanoz yıkanır. Ardından tüm sebzeler ince ince doğranır. Domatesin kabuğu sorulmadan da yapılabilir. Tüm doğranmış sebzeleri bir kaba koyarak 3 yemek kaşığı biber salçası, yarım kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Malzemeler özdeşleşene kadar yoğrulur. Sebzeler kıymamızın 4’te 3’ü ile birleştirilerek yoğrulur. 2 su bardağı pirinç bir kaba konularak beyaz suyu çıkana kadar sudan geçirilir ve süzgeç yardımı ile süzülür. Haşlanmış olan pirinçler, kıyma ile birleştirilerek yoğrulmaya devam edilir. Ardından kalan kıyma da eklenerek yeniden yoğrulur. Salçası az geleceğinden 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1 çay kaşığı karabiber daha eklenerek yoğrulur. Mimbar dolmasının iç harcı sulu olmaması gerekir. Mimbarların ucu bıçak yardımı ile içe verilerek kabak oyucu ile harcı mimbarların içine yerleştirilir. Mimbarların kuru kalmaması gerekmektedir. Kuruyan mimbarları içi daha zor doldurulacağından dolayı sudan geçirilebilir. Bir tencereye eklenen mimbar dolmalarının üzerine bolca tuz serpilerek elle karıştırılır. Tuzu iyice yedirilen mimbar dolmalarının dışındaki kaygan koza kısmını bırakır ve 2 kez sudan geçirilir. Büyük boy tencereye mimbar dolmalarını koyarak üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek kaynadıktan sonra ortalama 40 dakika pişirilir. Mimbar dolmaları servis tabağına alınarak tenceredeki kalan suyu ayrı bir kaba alınır. Mimbar dolmaları makas yardımı ile ortadan ikiye kesilir. Mimbar dolmasının kalan suyunun üzerindeki yağdan kaşık yardımı ile alarak mimbar dolmalarının çiğ görüntüsü kapatılarak süslenir. Mimbar dolması 8 kişilik servis edilebilir. Yemeğin yapılış süresi 1 saattir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

içimden bi ses diyo sırada şırdan ve kırkkat dolmasıda var :thumbsup:

 

--- Sonraki mesaj ---

 

ImageViewashxFileID228110-1.ashx?fileid=228110

 

Yemeğin yapılış süresi 1 saattir.

Yapılış süresini yazıyonda yeniliş süresini niye yazmıyosun.Kişiden kişiye ve kurumdan kuruma değişkenlik gösteriyoda ondanmı ellaham. :D
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

içimden bi ses diyo sırada şırdan ve kırkkat dolmasıda var :thumbsup:

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Yapılış süresini yazıyonda yeniliş süresini niye yazmıyosun.Kişiden kişiye ve kurumdan kuruma değişkenlik gösteriyoda ondanmı ellaham. :D

Yeniliş süresi yazılmıyor ,yalamadan yutma tabiri bu yemek için kullanılabilir lokum kıvamında pişmişse:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...