Guest Model Oluşturma zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 7, 2011 Malzemeler: 4 adet mimbar İç harcı için; 500 gr kaburgadan kıyma 2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 1 demet maydanoz 3 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Pul biber Karabiber Tuz Yapılışı: İçini doldurulacak olan mimbarların ince olanları seçilerek yıkanır. Yağları çok sıyrılmadan alınır. Mimbarın mukoza kısmı bıçağın ters tarafı kazıyarak alınır ve yeniden yıkanır. Kuzu mimbarları tercih edilir. 2 adet kuru soğan soyularak ince ince doğranır. 1 adet yeşilbiber, 1 adet domates ve 1 demet maydanoz yıkanır. Ardından tüm sebzeler ince ince doğranır. Domatesin kabuğu sorulmadan da yapılabilir. Tüm doğranmış sebzeleri bir kaba koyarak 3 yemek kaşığı biber salçası, yarım kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Malzemeler özdeşleşene kadar yoğrulur. Sebzeler kıymamızın 4’te 3’ü ile birleştirilerek yoğrulur. 2 su bardağı pirinç bir kaba konularak beyaz suyu çıkana kadar sudan geçirilir ve süzgeç yardımı ile süzülür. Haşlanmış olan pirinçler, kıyma ile birleştirilerek yoğrulmaya devam edilir. Ardından kalan kıyma da eklenerek yeniden yoğrulur. Salçası az geleceğinden 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1 çay kaşığı karabiber daha eklenerek yoğrulur. Mimbar dolmasının iç harcı sulu olmaması gerekir. Mimbarların ucu bıçak yardımı ile içe verilerek kabak oyucu ile harcı mimbarların içine yerleştirilir. Mimbarların kuru kalmaması gerekmektedir. Kuruyan mimbarları içi daha zor doldurulacağından dolayı sudan geçirilebilir. Bir tencereye eklenen mimbar dolmalarının üzerine bolca tuz serpilerek elle karıştırılır. Tuzu iyice yedirilen mimbar dolmalarının dışındaki kaygan koza kısmını bırakır ve 2 kez sudan geçirilir. Büyük boy tencereye mimbar dolmalarını koyarak üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek kaynadıktan sonra ortalama 40 dakika pişirilir. Mimbar dolmaları servis tabağına alınarak tenceredeki kalan suyu ayrı bir kaba alınır. Mimbar dolmaları makas yardımı ile ortadan ikiye kesilir. Mimbar dolmasının kalan suyunun üzerindeki yağdan kaşık yardımı ile alarak mimbar dolmalarının çiğ görüntüsü kapatılarak süslenir. Mimbar dolması 8 kişilik servis edilebilir. Yemeğin yapılış süresi 1 saattir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 yapiyorum ben de, biz bumbar dolmasi diyoruz... duduklu tencerede 40 dakika da, piser. Ben guvecte ve firinda yapiyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adanus01 Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 içimden bi ses diyo sırada şırdan ve kırkkat dolmasıda var --- Sonraki mesaj --- Yemeğin yapılış süresi 1 saattir. Yapılış süresini yazıyonda yeniliş süresini niye yazmıyosun.Kişiden kişiye ve kurumdan kuruma değişkenlik gösteriyoda ondanmı ellaham. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Model Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 içimden bi ses diyo sırada şırdan ve kırkkat dolmasıda var --- Sonraki mesaj --- Yapılış süresini yazıyonda yeniliş süresini niye yazmıyosun.Kişiden kişiye ve kurumdan kuruma değişkenlik gösteriyoda ondanmı ellaham. Yeniliş süresi yazılmıyor ,yalamadan yutma tabiri bu yemek için kullanılabilir lokum kıvamında pişmişse:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adanus01 Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 iyotlu tuza gıcık isotlu tuz icat etme procem vardı ama geç oldu uğraşamam şimdi sana mumbarlı geceler diliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Sanse Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2011 Hiç sevmem kendisini yiyen yesin gari Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.