Jump to content

Yalancı İşkembe Çorbası...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler:

2 adet tavuk but

1 adet yumurta

1 kâse yoğurt

1,5 çorba kaşığı un

2-3 diş sarımsak

Limon

Sirke

Tuz

 

Yapılışı:

Tavuk butlar yıkanır ve süzgeçte süzüldükten sonra kısık ocak ateşinde maşa yardımı ile tütsülenir. Amaç üzerinde hiç tüy kalmamasıdır. Tütsülenen tavuklar yeniden çıkarılıp süzüldükten sonra büyük boy herhangi bir tencereye yerleştirilir (tercihimiz yapışmaması açısından teflon tenceredir). Tencereye herhangi başka bir şey koymadan kısık ocak ateşte yavaş yavaş ara ara çevirerek kendi suyunu iyice salana kadar tavuklar pişirilir. Tavuklar suyunu saldıktan sonra, orta ocak ateşe alınarak üzerini geçecek şekilde su konarak 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan tavuklar tencerenin içerisinden süzgeç yardımı ya da maşa ile çıkarılarak ocağın altı kapatılır. Başka bir tabakta tavukların derileri soyulur ve tavuklar küçük parçalar halinde didiklenir. Didiklenen tavuk parçacıkları tenceredeki tavuk suyuna bırakılır. Bir kâse de çorbanın meyanesi hazırlanır. Meyane için 1 yumurta çırpılır, içerisine 1 kâse yoğurt karıştırılır. 2 adet sarımsak soyularak havanda dövülür ve meyanenin içine karıştırılır. 1,5 kaşık un ilave edildikten sonra meyane iyice çırpılır ki, içerisinde herhangi bir tortu oluşmasın. İçerisinde tavuk parçaları olan tencereyi orta ocak ateşe alarak içerisine yavaş yavaş meyane karıştırılır. Suyu gözünüze az gelirse kaynamış su da eklenebilir. Yoğurt kesilmesin diye 5 dakikaya yakın karıştırılmaya devam edilir. Yarım çay bardağı elma sirkesine yarım limon suyu karıştırarak çorbaya ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılır. Çorba için isteğe göre tereyağı ya da yarım çay bardağı zeytinyağı içerisine nane kızdırılır yüksek ocak ateşte ve çorbanın üzerine ilave edilerek servis edilir. İsteğe göre, pul biber ve ekstra sirke de eklenebilir.

 

Yemeğimizin ortalama pişme süreci 45-50 dakikadır. 6-8 kişilik servis edilebilinir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yalancı İşkembe Çorbası-2

      MALZEMELER: 1 adet tavuk bonfile yada but 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 2 diş sarımsak 4-5 bardak tavuk suyu Tuz, karabiber   Üzeri için: 2 kaşık tereyağ ve pulbiber   YAPILIŞI: Tavuk bonfileyi yeteri kadar su ile haşlayın. Ayrı bir tencerede yoğurt ve unu çırpın. Yumurtayı ekleyip, tekrar çırpın. Tavuk suyunu ılık olarak bu karışıma katın. Kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Tavuk suyunun ılık olarak katılması ve karıştırarak pişirm

      , Yer: Çorbalar

    • Yalancı İşkembe Çorbası 1

      6 kisilik Gerekli malzeme;   2 haslanmis tavuk budu 1 yemek kasigi un 1 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi aycicegi yagi 4-5 su bardagi tavuk suyu   sosu icin;   1 yumurta sarisi 2-3 dis ezilmis sarimsak 2-3 yemek kasigi sirke tuz kara,biber   kirmizi biberli sos icin;   1 yemek kasigi tereyagi 1 tatli kasigi kirmizi toz biber   Yapilisi;   Tavuk etlerini didikleyin.Tencereye tereyagini ve aycicek yagini ilave edip isitin.Unu ekleyip kokusu cikincay

      , Yer: Çorbalar

    • Yalancı İşkembe Çorbası

      Yalancı İşkembe Çorbası   Bir adet haşlanmış tavuk derisi (rondoda ince kıyılmış) 1 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 3-4 diş sarımsak yarım çay bardağı sirke 1 yemek kaşığı un. Yeteri kadar tuz   Ben bütün tavuğu haşlayıp derisini ve suyunu çorba için ayırıyorum haşlanmış tavuk etini de ayrıca kullanıyorum.   Bir miktar yağda bir kaşık unu kokusu çıkana dek kavuruyor üzerine tavuk suyunu ekliyorum. su kaynamaya yüz tuttuğunda rondodan geçirdiğim tavuk derisini ekl

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...