Jump to content

Muz Reçeli...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

100_4229_1257178301-1.jpg

 

MALZEMELER:

1 kilo toz şeker

2 kilo muz

Limon

YAPILIŞI:

Muzların kabuklarını soyalım ve halka halka keselim üzerine şekeri boşaltarak 2 saat bekleyelim.İki saat sonunda kısık ateşte pişmeye bırakalım.Ateşten inmesine beş dk. kala 4-5 damla limon suyu ekleyelim.

Afiyetolsun....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Süt Reçeli Nasıl Yapılır?..

      Süt reçeli nasıl yapılır?     Süt reçeli için gerekli malzemeler: * 5 su bardağı süt * 1 su bardağı şeker * 1 silme çay kaşığı kabartma tozu     Süt reçeli nasıl yapılır? Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kabartma tozunu eklediğimizde kabaracak, bu nedenle taşmaması için derin bir tencerede kaynatıyoruz.   Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Karışt

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Zencefil Reçeli

      500 gram taze zencefil kökü 4 su bardağı toz şeker 2 bardak su 1 yemek kaşığı limon Kabuk tarçın Yapılışı: Taze zencefil köklerini soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Şeker, su, kabuk tarçını ve limonu reçel tenceresi içerisine koyarak 10 dakika boyunca kaynatın. Şeker suyun içerisinde eriyince, içerisine doğramış olduğunuz taze zencefil köklerini ilave edin ve karıştırın. Reçeli düşük ısıya alın ve tencerenin kapağını kapatarak zencefilleri pişmeye bırakın. Her 5 ila 10 dak

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Melek Otu Reçeli

      Malzemeler 1 kg melekotu filizi (gövdesi) 700 gr şeker yarım limon   MELEKOTU REÇELİ TARİFİ Taze melekotu filizleri kuşbaşı doğranır. Bir tencereye konur, üzerine şeker dökülüp 1 gün bekletilir. Kendini örtecek kadar su çıkmazsa, üzerine su dökülür akşama kadar bekletilir, akşamleyin kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kiraz Reçeli

      İştah açan görüntüsü ve lezzeti ile kiraz reçeli kahvaltı sofralarının aranılan lezzetlerinden biridir. Vişneye kıyasla daha yumuşak bir aromaya ve dolgun tanelere sahiptir. Kahvaltının yanı sıra pastalarda, tartlarda ve kurabiyelerde kiraz reçeli kullanılabilir. Özellikle pasta süslemelerinde kiraz mevsimi dışında kullanılabilecek alternatif malzemelerden biridir.     Kiraz reçeli için malzemeler     1 kilo olgun, kırmızı kiraz 4 su bardağı şeker toz şeker 1 çay bardağı su 1/4 limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kabak Reçeli

      Potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, demir, magnezyum gibi birçok besin değerini içeren bal kabağı lif bakımından da oldukça zengindir. Bu özelliklerinden dolayı insan sağlığı için oldukça faydalı olan bal kabağının tatlı ve çorba gibi tariflerde kullanımı yaygındır. Bunların yanı sıra kabak, reçel olarak da tüketilebilir.     Kabak Reçeli     Gerekli malzemeler:     5 kilo bal kabağı 4 kilo toz şeker 4 litre su Yarım limonun sıkılmış suyu 1 kilo sönmüş kireç   Yapılışı:     Ka

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...