Jump to content

Yumurta Hakkında...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

- Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik (por) bulunur.

 

- Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

 

- Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır.

 

- Yumurta tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır.

 

- Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirne karışmaz. Yumurta sarısı yüksek görünümdedir.

 

- Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz.

 

- Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar.

 

- Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz.

 

- Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir. Yumurtayı birçok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz.

 

- Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır. Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartacı olarak tercih edilmektedir.

 

- Yumurta proteinleri ısı ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.

 

- Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir.

 

- Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yumurta Hakkında Bilmedikleriniz...

      Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik (por) bulunur.   Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.   Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır.   Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar.   Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya

      , Yer: Genel Kültür

    • Yumurta Hakkında Bilmedikleriniz...

      Hakkında taban tabana zıt bilgilere sahip olduğumuz bir besin varsa, o da yumurtadır. Kimi çok faydalı olduğunu savunur, kimi de ağza bilem alınmaması gerektiğini. Kimi kof bir besin olduğunu ileri sürer kimi de temel gıda olduğunu. Bu hafta, yumurta hakkında derli toplu bilgiler vermeye çalışacağız. Böylece bilgilerimizi bilimsel bir çerçeveye yerleştirme olanağı da bulabiliriz.   Tartışmasız olarak bir vitamin, mineral ve protein deposu nitelemesine layık lan yumurtanın, bilinmeyen birçok y

      , Yer: Genel Kültür

    • Tek Yumurta İkizleri, Çift Yumurta İkizleri, İkizler Hakkında Bilgi...

      Tıp litaratüründe çoklu doğum olarak geçen tek doğumda birden fazla çocuk sahibi olma oranlarına bakıldığı zaman en çok ikiz çocuklara özellikle de çift yumurta ikizlerine sahip olunduğu görülüyor. İkizlerin dörtte biri tek yumurta ikizi olarak doğarken dörtte üçü çift yumurta   Tıp litaratüründe çoklu doğum olarak geçen tek doğumda birden fazla çocuk sahibi olma oranlarına bakıldığı zaman en çok ikizçocuklara özellikle de çift yumurta ikizlerine sahip olunduğu görülüyor.   İkizlerin dörtt

      , Yer: Anne ve Bebek Sağlığı

×
×
  • Yeni Oluştur...