Jump to content

Tülbent Mantısı


Sarmaşık
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

manti-1.jpg

 

Malzemeler

 

  • 3 adet yufka
  • 200 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yağ
  • Tuz

Yapılışı

 

  • Kıymayı soğanla kavurun. Salçasını ve baharatlarını ekleyin.
  • Yufkayı serin üstüne kıymalı harcı yayın, onun üstüne diğer yufkayı serin ve yine kıymalı harçdan yayın yufkamız bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bu yufkaları rulo haline getirin ve bir tülbente uzunlamasına sarın iki tarafından bağlayın.
  • Kaynamış yağlı, tuzlu suda yufkayı haşlayın. Haşlandıktan sonra yufkaları dilimleyin ve servis tabağına alın.
  • Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin.
  • Domates ve maydonozlarla süsleyin.

()

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...