Jump to content

Çikolata Kazanı Kek...


Guest Model
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Cikolatali_Pasta_1e1303930804600680x1024-1.jpgMalzemeler:

115 gr sütlü çikolata,

275 ml süt,

200 gr esmer şeker,

1 yumurta sarısı,

260 gr un,

1 tatlı kaşığı karbonat,

1/2 tatlı kaşığı tuz,

140 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin,

3 yumurta,

1 paket vanilya,

Üzerini kaplamak için:

225 gr bitter çikolata,

1/4 tatlı kaşığı tuz,

175 gr krema

Yapılışı:

Fırını 180 derecede ısıtın. 20-23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın.

Sütlü çikolatayı, sütün üçte birini, esmer şekeri ve yumurta sarısını cam kaseye alın. Bu kaseyi de kaynar su dolu tencere üzerine oturtun. Ancak kasenin altına suya değmemeli. Karışımı, pürüzsüzleşene ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.

Unu, karbonatı ve tuzu bir kaseye eleyin. Bir kenara ayırın. Mikserle tereyağı veya margarini, rengi açılana dek çırparak krema haline getirin. Her seferinde bir tane olmak üzere yumurtaların tamamını çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.

Un karışımını, mikser düşük devirdeyken tereyağlı karışıma yavaş yavaş kalan sütle birlikte çırparak ekleyin. Unla başlayın ve unla bitirin. Çikolatalı karışıma boşaltın ve iki karışım birbirleriyle özdeşleşene dek çırpın.

Pasta karışımını, kek kalıbına dökün. 35-40 dakika pişirin. İçine batırdığınız kürdan kuru çıkarsa piştiğini anlayabilirsiniz. Tepsiyi 10 dakika soğumaya alın. Sonra keki kalıptan çıkararak tamamen soğuyana dek bekleyin.

Üzerini kaplamak için içinde sıcak su bulunan bir tavanın içine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kasede çikolatayı eritin. Su sıcak olmalı ama kaynamamalı. Kaseyi ocaktan alın, tuzu ve kremayı ekleyip karıştırın. Hafifte soğumaya bırakın.

Cikolatali_Pasta1024x651-1.jpg

Keki ortasından ikiye bölün. Bunu rahat yapabilmek için misina veya sağlam bir ip kullanabilirsiniz. En üst katmanda fazla kabaran bölüm varsa orayı da kesip eşit kalınlığa getirin. İki kek katı arasına kaplama harcının üçte birini sürün. İkinci katı üzerine yerleştirin. Kaplama harcının diğer üçte birini pastanın her tarafına ince tabaka olarak sürüp 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Süre sonunda pastaya son kaplamayı yapın. Yemek kaşığının bombeli tarafıyla pasta üstünde dekoratif şekiller yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...