Jump to content

Domates Soslu Dürüm


BMSRC
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

attachment.php?attachmentid=21133&stc=1

Malzemeler,

4 adet lavaş ekmeği

İç Malzemesi,

500 gram tavuk göğüs eti

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

2 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı kekik

Damak tadınıza göre tuz

Sosu için,

3 adet domates

1 diş sarımsak

Üzeri için,

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı,

Tavuk eti, soğan ve biberi küçük parçalar halinde doğrayın.

Orta boy tavaya sıvıyağı alıp kızdırın ve soğanları ekleyin.

Soğanların rengi değişince biber ve tavuk etlerini ilave edin.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tavayı ocaktan indirmeden önce tuz ve kekik ekleyip karıştırın.

Sosunu hazırlamak için sarımsak ve domatesleri rendeleyin.

Küçük bir tavaya alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

Her bir lavaş ekmeğinin ortasına tavuklu harç koyun.

Rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin.

Dürümlerin üzerinde domates sosunu gezdirin.

Kaşar peyniri rendesini dürümlere pay edin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Dilerseniz mısır, brokoli gibi haşlanmış sebzelerle servis yapın.

Afiyet olsun.

6758394A763BF0BB1E80C1FFBFA03A.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...