Jump to content

Dondurma Kızartması..


gülçin
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler :

Vanilyalı dondurma (özellikle Algida maraş usulü olmalı daha sert oluyor)

1 yumurta

2 su bardağı cornflakes

2-3 çay kaşığı tarçın

1 yumurta

1 paket vanilin

 

Önce dondurmları iri top şekline getirin (bilardo topu büyüklüğünde)

Bu şekli verebilmek için buzdolabı poşeti kullanın şekil vermek kolay olur daha sonra da stretch filme sarıp deepfreeze e atın

4 adet top yapın ilk etapta ,

 

Deepfreeze deki dondurma topları bir gün kadar beklemeli.

Ertesi gün;cornflakesleri rondoda çekin.içine tarçını ekleyin

Ayrı bir kapta yumurta ile vanilini çırpın.

 

Buzluktaki dondurmaları çıkartıp önce yumurtalı karışıma, sonra tarçınlı cornflakes e bulayıp tekrar deepfreeze e atın.

1 saat sonra aynı işelemi tekrarlayın. (Dışı tamamen cornflakesle kaplanmalı)

 

Bu işlem sonrasında dondurmaları buzlukta 2-3 saat daha bekletin.

 

Pişirmesine gelince büyük bir cezveye sıvıyağını koyun ve iyice kızdırın (çok kızgın olmalı)

Daha sonra dondurma topunu içine atın ve 10-15 saniye kadar kızartın (erime belirtisi dahi göstermiyor korkmayın)

Bir kaşık yardımı ile peçetenin üzerine alın yağını hafif alıp peçeteyi alttan çekin.Üzerine çikolatalı sos ile servis yapın..

 

afiyet olsun..

 

()

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Dondurma Kızartması

      Yarım kg kaymaklı maraş dondurması 2 yumurta akı 1 su bardağı mısır gevreği Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık Yarım su bardağı ince çekilmiş badem 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi Yarım çay bardağı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın Kızartmak için ayçiçeği yağı   Dondurma kızartması: Kaymaklı maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...