Jump to content

Çim Suyundaki Şifa


güley

Önerilen Mesajlar

1950'li yıllardan bu yana, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede şifa kaynağı olan çim suyu, sonunda ülkemizde de keşfedildi. Yüzde 70 oranında klorofil içeren çim suyu, sindirim sisteminden cilt hastalıklarına kadar birçok derde deva...

 

İlk defa duyuyorsanız "Ne, çim suyu mu?" diye sormanız çok normal. Buğdayın çimlenmesiyle elde edilen bu bitki suyu, aslında sağlığınız için bir nevi doğal ilaç! Üstelik 1950'li yıllardan beri, başta ABD olmak üzere birçok ülkede de doktorlar tarafından öneriliyor. a plus garden dergisi, çim suyunun faydalarını derlemiş; işte ilginç bilgiler:

 

1958 YILINDA KEŞFEDİLDİ

Çim suyunun popüler olmasında Dr. Ann Wigmore, çok önemli bir etkiye sahip... Wigmore, 1958'de Boston Hippocrates Sağlık Enstitüsü'nde dünyanın çeşitli yerlerinden edindiği otları incelerken; buğday çiminin besleyici özelliğini keşfetmiş ve iyileştirici etkilerini açıklayarak, toplumda bilinirliliğini artırmış. Böylece buğday çiminden hazırlanan çim suyu da, gıda sektöründe yerini almış.

 

KLOROFİL MUCİZESİ

Buğday çimi, filizlenen tohumlardan elde edilen bir çimen türü. Çim suyu, tadı çok lezzetli olmasa da; yüzde 70 oranında klorofil içermesi sebebiyle bir şifa kaynağı. Çünkü klorofil, dünyadaki en sağlıklı besin maddesi olarak biliniyor. Ayrıca diğer bitkisel ürünlerde bulunmayan farklı bir çok enzim, 20 amino asit ve pek çok vitamin de buğday çiminde bulunuyor. Üstelik, buğday çimi çok pahalı olmayan, herkesin kolaylıkla edinebileceği ve yetiştirebiliceği bir bitki. Ancak, bu bitkiden çim suyu elde edebilmek için özel bir makinenin olması gerekiyor. Bu makinelerin metal, plastik, elektrikli ve manuel olanları mevcut. Fiyatları biraz yüksek olsa da, elektrikli olanlar öneriliyor. Çünkü kullanımı daha pratik.

 

LEZZETİ PEK YOK

Çim suyu pek lezzetli olmadığından, meyve suyuyla karıştırılarak içilmesi öneriliyor. Ayrıca salatalara eklenerek de tüketebiliyorsunuz. Diğer bitkisel ürünlerde olduğu gibi; buğday çimi de organik toprakta yetiştirilmeli. Çünkü organik toprak, mineral bakımdan daha zengin. Toprakta bulunan 92 mineralden 82'sini kendi bünyesinde barındırıyor. Çim suyu güçlü besin değerleri sayesinde; spor yapan, uzun saatler boyunca çalışan insanlar için uzmanlarca tavsiye ediliyor.

 

ÇİM SUYUNUN FAYDALARI

Çim suyu birçok hastalığın tedavisinde de kullanılabiliyor. İşte faydaları...

 

Bünyesinde bulunan klorofil sayesinde, vücuttaki kimyasallar atılır. Ayrıca karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdır. Kan şekeriyle ilgili sorunların tedavisi için de etkilidir.

 

Çim suyu, bilhassa havuç suyuyla karıştırılarak içildiğinde, toksinlere karşı bir savaşçıdır.

 

Kronik rahatsızlıkların tedavisinde destek olarak kullanılabilir ancak, öncelikle doktora danışılmalıdır.

 

EGZAMAYA İYİ GELİR

Bakteri enfeksiyonlarının ve yaralarının iyileşmesinde faydalı bir besindir.

 

Klorofilin içinde bulundurduğu oksijen sayesinde, beyinsel işlevlerin sağlıklı yürütülebilmesi için yararlıdır.

 

Bir miktar çim suyu gargara yapmak için kullanıldığında; diş eti ağrılarının azalmasını, çürüklerin önlenmesini sağlar.

 

Uzmanlar sedef, egzema gibi rahatsızlıklar için çim suyunun düzenli olarak tüketilmesini önermektedir.

 

HAZMA YARDIM EDER

Kılcal damarları güçlendirerek, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Sindirim sistemine yardımcıdır. Hazım problemlerini çözmekte kullanılır.

Klorofil sayesinde vücuttaki kan akışını düzenler.

 

Çim suyunun faydaları yararları

 

Vücutta her çakranın (temel enerji noktaları) rengi farklıdır. Kök çakra kırmızıdır mesela. Orada bir sorun varsa kırmızı giymek, kırmızı renkli şeyler yemek içmek iyileştiricidir. Yeşil renk ise şifa rengidir. Yeşil renkli yiyecekler yemek, içecekler içmek, yeşil renkte giyinmek kısacası yeşilliklerle dolu bir doğada bulunmak sizi iyileştirir her anlamda.

 

Çok kuvvetli ve faydalı bir yeşil olan, çim suyu hakkında da yadsınamaz bazı gerçekler vardır.

 

Çim suyu yeşillerin kralıdır. Birçok faydası vardır insan sağlığı için. Kanser olup doktorlar tarafından yakında öleceği söylenen Ann Vigmore (The Wheatgrass Book) tarafından keşfedilmiş. Kendisi o kadar fakirmiş ki çaresizlikten bahçesindeki çimleri yemeye başlayınca kanseri iyileşmiş. Ve sağlıklı yaşam konusunda uzmanlaşmış bir enstitü kurulmasını sağlamış:

 

Günde 2 kere çim suyu, 3 kere de yeşil içecekler içilen bu merkezde yiyecekler 0 organik ve çiğ olarak sunuluyor.

Peki, çim suyu ne işe yarar derseniz…

 

Çim suyunun faydaları

• 1 mini shot, 1,5 kilo yeşil yapraklı sebzenin içerdiği besin değerine sahiptir.

• p klorofil içerir. Bitkilerin kanıdır. Ayrıca yeşil rengini veren maddedir. Moleküler yapı olarak insan kanına çok benzer.

• A,B,C,E vitaminleri içerir; B17 kanser hücrelerini öldürüyor.

• Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92’sine sahiptir.

• Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır.

• Gaz şişkinlik gibi sorunlarda rahatlatır.

• Enerji verir, daha az uykuya ihtiyaç duyarsınız.

• Sindirime yardımcı olur.

• Bağışıklık sistemini güçlendirir.

• Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler. Alkalize eder, kanın pH’ını dengeler.

• Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır.

• Kan şekerini dengeler.

• Kırmızı kan hücrelerini arttırır. Kandaki bakterileri yok eder.

• Antioksidan, anti-aging özelliği vardır.

• Kilo vermeye yardımcı olur.

 

Çim suyu nasıl yapılır?

• Buğday çimeni tohumlarını bir gece 8-12 saat arası suda bekletin.

• Sonraki 16-24 saat içinde tohumları üzeri delikli bir kapakla kavanozda filizlendirin. Tohumu günde 3 kere ıslatın ve durulayın.

• Tohumu toprağa küçük bir kuyruk göründüğünde ekin. Tepsinin (wheatgrass sprouter) yarısını dolduracak şekilde ve tohumlar sık sık olacak şekilde.

• Tepsiyi sulayın ve tohumları toprak ile örtün, ilk 3 gün kurumamaları için.

• İlk 3 günkü büyüme sürecinde toprağı günde bir kere sabahları iyice sulayın. Akşamları da hafifçe spreyle tohumları nemlendirin.

• 4. günden itibaren günde bir kere güzelce sulayın. Gölgede tutun; direkt olarak güneş ışığına temas etmemeli.

• Küf ve çürüme problemlerine karşı, bir vantilatörle hava akımını 21-26 derece arasında ayarlamaya çalışın.

• Çimeni kenarından ikinci bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz. Normalde 7-12 gün arasında yetişir ancak havaya göre değişebilir.Dolayısıyla çimeni kesmek için mutlaka bu uzantının çıkıp çıkmadığı takip edilmeli.

• Sadece bir kere biçebilirsiniz. Kesilmiş çimen buzdolabında 7 güne kadar saklanabilir.

 

Çim suyu ne kadar içilir?

Günde 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde sabah ve öğleden sonra 1’er çay bardağı içilebilir. Daha fazla içilirse kusarsınız, çünkü çok güçlü olduğundan vücut absorbe edemez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...