Jump to content

Yalancı İskender


Sarmaşık
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

detail_196200916645848317488-1.jpg

Malzemeler:

- 500 gr dana kıyma,

- 5 adet pide,

- 1 su bardağı yoğurt,

- 2 diş sarımsak,

- 4 adet domates,

- 2 yemek kaşığı salça,

- 1 adet kırmızı soğan,

- 1 tatlı kaşığı sumak,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 1 adet patlıcan,

- 6 adet sivri biber

Yapılışı:Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.Afiyet olsun…

()

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yalancı İskender

      Malzemeler:   100 gr dana eti Yarım soğan Yarım kırmızıbiber Yarım sivri biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 kuru yufka 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Ceviz içi Süslemek için Maydanoz   Hazırlanışı: Et ve bütün sebzeleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın.Tavada zeytinyağıyla ince doğradığınız sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiber, sivri biber ve eti ilave edip

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Yalancı İskender

      300 gram biftek 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet rendelenmiş domates Birkaç dilim bayat ekmek+tereyağı Sarmısaklı yoğurt Üzerine: Tereyağı, pulbiber   Biftekleri incecik dilimleyin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde, minik doğranmış bayat ekmekleri tereyağında kavurup, servis tabağına alın. Üzerine etleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurdu ekleyin. Üzeri için tereyağını eritip, pulbiberi kavurun. Etlerin üzerine gezdirip s

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...