Jump to content

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası


Sarmaşık
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

imagesqtbnANd9GcSV0vluuc6SB38WbIkD1SETp0-1.jpg

Malzemeler:

1 lt et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

1 limon suyu

2 adet yumurta sarısı

1 kahve kaşığı pulbiber

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

kruton ekmek

 

Yapılışı:Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarıları, un ve sütü karıştırın. Bir tencerede de et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanınüzerine dökün ardından da kreton ekmekleri serpin. Afiyet olsun…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yoğurtlu Tutmaç Çorbası-1

      1 litre et suyu 1 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 adet limonun suyu Tuz   Hamur için: 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Tuz   Kızartmak için: Sıvıyağ   Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı Toz kırmızıbiber Bir tutam nane   Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, süt, un, limon suyu ve tuzu karıştırın. Üzerine kaynamakta olan et suyundan ekleyerek akışkan bir kıvama getirin. Daha sonra a

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...