Jump to content

Etli Dürüm


Vakt-i Leyl
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler :

Hamuru İçin:

4 Su B. Un

1 Paket Yaş Maya

1 Tatlı K. Tuz

Alabildiği Kadar Ilık Su

1 Çorba K. Tereyağı

İç Harcı İçin:

400 Gr. Biftek

Tuz

Karabiber

Kekik

Sıvıyağ

Garnitürü İçin:

2 Kırmızı Soğan

Marul

Maydanoz

Kırmızı Biber Püresi

Hazırlanışı

Dondurucudan çıkardığımız etimizi pastırma gibi ince ince doğruyoruz. İçine sıvıyağ koyduğumuz tavada etlerimizi azar azar pişiriyoruz.

Pişirdiğimiz etleri bir kabın içinde kekik ve karabiberle karıştırıyoruz. Lavaşlarımızı hazırlamak için unu, mayayı ve ılık suyu bir kabın içinde yavaş yavaş yoğuruyoruz.

İyice yoğurduğumuz hamurumuzu 10-12 beze halinde ayırıyoruz. Ayırdığımız bezeleri unlayarak açıyoruz.

Açtığımız lavaş hamurlarını gözleme gibi pişiriyoruz. Pişen lavaşların bir yüzüne yumuşaması için sıvıyağ sürüyoruz.

Soğanları ve marulları doğruyoruz. Maydanozlarımızı da doğrayıp hepsini karıştırıyoruz.

Lavaşların yağladığımız yüzüne önce biber püresi sürüyoruz. Üzerine pişirdiğimiz etlerden bir parça koyuyoruz.

Son olarak marul soğan maydanoz karışımımızda koyarak sarıyoruz ve ikiye bölüyoruz.

 

oktay usta

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Panelenmiş Tavuk Etli Dürüm

      1 parça tavuk göğüs eti 2 yemek kaşığı un Tuz 1 yumurta 3 yemek kaşığı galeta unu 2 lavaş ekmeği 4 yaprak kıvırcık marul 2 yemek kaşığı soya sosu 1 domates Soya filizi Kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri   Panelenmiş tavuk etli dürüm: Tavuk etini et tokmağıyla hafifçe ezerek inceltin. Sırasıyla tuz eklenmiş un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp ısıtılmış zeytinyağında kızartın. Lavaş ekmeğinin üzerine kıvırcık ma

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Etli Dürüm

      1 kg parça dana eti 1 büyük soğan 100 gr tereyağı Tuz Karabiber Sumak Kimyon Lavaş ekmeği   Etli dürüm: Etleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanı kıyıp etlerle birlikte bir tencereye alın. üzerine tereyağı ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca tuz, karabiber, kimyon, sumak ekleyip biraz daha pişirin. Lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Tavuk Etli ve Salatalı Dürüm

      1 salatalık 3 domates 2 soğan 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 demet kıyılmış maydanoz 1 demet kıyılmış nane Yarım ince doğranmış limon 4 yemek kaşığı tahin 1 limonun suyu 2 diş dövülmüş sarımsak 4 lavaş 2 parça tavuk göğüs eti Tuz Karabiber   Tavuk etli ve salatalı dürüm: Salatalık, domates, soğan, maydanoz, nane ve limonu küp şeklinde doğrayarak bir kasede karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tahin ve limon

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Etli Güllaç Dürüm

      4 adet güllaç yaprağı 500 gram yağsız kuşbaşı et 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kırmızı soğan 1’er adet kırmızı ve çarliston biber 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber, pulbiber   Güllaç yapraklarını ılık su ile ıslatın ve yumuşaması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve halka doğranmış biberleri ilave ederek hafifçe soteleyin. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip birkaç kez çevirin. Et,

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Etli Dürüm Böreği

      500 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 1 kırmızıbiber 1 sivri biber 1/3 demet maydanoz 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Karabiber Pul biber 3 yufka 2 yumurta 1.5 çay bardağı süt 1 çay bardağı ayçiçeği yağı   Etli dürüm böreği: Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler pişmeye yakın jülyen doğradığınız biberleri ilave edin. Etler pişince tuz ve baharatı ekleyin. Ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. 1 yum

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...