Vakt-i Leyl Oluşturma zamanı: Ağustos 1, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 1, 2011 Malzemeler : Kıymalı Kekikli Gözleme 3 Su B. Un Yarım Pk. Yaş Maya Tuz Su İç Harcı İçin: 300 Gr. Kıyma 1 Soğan 2 Domates 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Tutam Taze Kekik 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber Sıvıyağ Hazırlanışı Hamuru için, mayayı ılık su ile çözüyoruz. Un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur yoğrulduktan sonra mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, dereotu ve maydanozu karıştırma kabının içine alıyoruz. Tuz, karabiber ve biraz sıvıyağ ekleyerek karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. İçine iç harçtan koyup yan ve üst köşelerden ortaya doğru katlıyoruz. Hazırladığımız gözleme aparatında ya da biraz sıvıyağ döktüğümüz geniş bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Servis tabağına dizdiğimiz gözlemeleri isteğe göre domates ve maydanozlarla süsleyip servis ediyoruz. oktay usta Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.