Jump to content

Portakal Şerbeti


arşınca
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler;

1 Kg. Portakal

1 kg. Şeker

1 Adet Limon

Yapılışı;

 

Portakalları yıkayıp suyunu sıkalım. Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır. Koyulaşınca yani kıvamı olunca sıkmış olduğumuz portakal suyunu ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk. daha kaynatalım, ocaktan indirelim. Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım.

NOT : Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır. Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır. Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir.

Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir.

Afiyet Olsun…

 

portakalsuyu-1.jpg

.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

monitöre ekmek mi banıyorsun :rofl::rofl:

oruç gitti desene :D

 

ekmeği banıp kenara bırakıyom akşam yiyecem yemek yapamadım bugün yaw :rofl::rofl:

 

--- Sonraki mesaj ---

 

ezana az kaldı abim ya Sabır çekelim :D

 

sabır değilde kulağını çeksek diyom nasıl olur:D:rofl:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...