Jump to content

Yeşil Zeytinli Tarator


yavin
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

yesil-zeytinli-tarator_2972cc27.jpg

 

1 su bardağı çekirdeği alınmış yeşil zeytin

1 çay kaşığı kimyon

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı hardal

 

Kanepe ekmeği için

380 gr un

75 gr tereyağı

50 gr pudra şeker

150 gr süt

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı su

1 çay kaşığı tuz

 

Yeşil zeytinli tarator:

Yeşil zeytinleri çok ufak doğrayın. Kalan tüm malzemeyle iyice harmanlayın. 3-4 saat buzdolabında bekletin.

 

Ekmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru 15 gr’lık parçalara ayırın. Elinizle şekil verip küçük ekmekler hazırlayın. Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.

 

Ekmekleri ortadan ikiye bölüp taratordan sürün ve servis yapın.

 

Zeytinlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...