Jump to content

Fırında Güveç


Güzide
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

etliguvec2-1.jpg

 

Malzeme:

250 gr. kuşbaşı kuzu eti

1 orta boy patates

100 gr. taze fasulye

100 gr. bamya

4 adet sivri biber

1 orta boy kabak

1 orta boy patlıcan

2 orta boy domates

3 orta boy soğan Tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 çorba kaşığı tereyağı

 

Yapılışı:

Soğanları piyaz biçiminde doğrayın. Patates, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup parmak kalınlığında dilimleyin. Bamyaların başlarını küllah biçiminde kesin. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp ikiye bölün. Sivri biberleri halka biçiminde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri parmak kalınlığında doğrayın. Güvecin altına etleri, üzerine sırasıyla patates, fasulye, bamya, patlıcan, biber, soğan ve domatesleri dizin. Sebzelerin üzerine tuz ve karabiberi serpin. Tereyağını eritip, sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün. Fırını orta derecede ısıtıp 1 su bardağı su katın. Güvecin ağzını kapatarak 80 dakika kadar pişirin.

 

Not: Arzu ederseniz güveci 30 dakika ocakta tuttuktan sonra fırına verip yarım saat daha pişirebilirsiniz. Ocağa koymadan önce güvece 1 su bardağına yakın su koyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Fırında Mantarlı Güveç Kebabı

      3/4 çay bardağı sıvıyağ 350 gram bonfilelik et 1 adet soğan 350 gram mantar 1 adet haşlanmış havuç 100 gram haşlanmış bezelye Tuz karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Arzuya göre: Kırmızı biber   Tavaya sıvıyağın yarısını alıp, jülyen doğranmış etleri suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada ayrı bir tavada kalan yağ ile küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım. Dil

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Fırında Sebzeli Karides Güveç

      Malzemeler Haşlama için: 500 gr orta boy taze karides(23-25 adet) 1 kaşık sirke Soğan kabuğu Yarım tatlı kaşığı tuz.   Güveç için: 3-4 orta boy domates 2 adet sivri biber 5-6diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı ılıksu Pul biber Tuz   Hazırlanışı Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz. Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını

      , Yer: Deniz ürünleri

×
×
  • Yeni Oluştur...