Fırında Güveç
-
Benzer Konular
-
Fırında Mantarlı Güveç Kebabı
3/4 çay bardağı sıvıyağ 350 gram bonfilelik et 1 adet soğan 350 gram mantar 1 adet haşlanmış havuç 100 gram haşlanmış bezelye Tuz karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Arzuya göre: Kırmızı biber Tavaya sıvıyağın yarısını alıp, jülyen doğranmış etleri suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada ayrı bir tavada kalan yağ ile küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım. Dil, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Fırında Sebzeli Karides Güveç
Malzemeler Haşlama için: 500 gr orta boy taze karides(23-25 adet) 1 kaşık sirke Soğan kabuğu Yarım tatlı kaşığı tuz. Güveç için: 3-4 orta boy domates 2 adet sivri biber 5-6diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı ılıksu Pul biber Tuz Hazırlanışı Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz. Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını, Yer: Deniz ürünleri
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.