Jump to content

Bal ve Zencefil...


Renan

Önerilen Mesajlar

1- bir tatlı kaşığı yada yemek kaşığı balın üzerine dövülmüş zencefil dökün eğer sürekli kullanabilirim derseniz bir kavanoz balıda zencefille karıştırıp , her gün bir kaşık aldığınız

takdirde öksürüğünüzün ve öksürükten meydana gelen göğüs ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz

 

2- bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı bal ve bir miktar limon sıkın sıcak olarak için öksürüğünüze çok iyi geldiğini göreceksiniz,bunlar benim önerilerim nette sizler için edindiğim bilgilere göre işte zencefil ve balın diğer faydaları

 

Bal ve zencefil

Bal insanoğlunun tükettiği en eski gıdaların başında gelmektedirBal binlerce yıldan beri hem enerji sağlayan değerli bir besin maddesi olarak, hem de yara ve yanıkların tedavisinde ve bir çok hastalıklarda ilaç niyetine kullanılmaktadır Balın şifa verici özellikleri başta Kur'an olmak üzere birçok kutsal kitapta da belirtilmektedir

 

Balın fizyolojik özellikleri ve kullanımı konusunda yüzlerce literatür bulunmaktadır

· BAL bir doğal enerji kaynağıdır Bu nedenle bebekler, yaşlılar, sporcular, hasta ve düşkünlerle birlikte normal sağlıklı insanlar tarafından da severek ve bilinçli olarak tüketilmektedir

 

· BAL yeni doğan bebeklerde sütten yararlanmayı ve kemiklerde Kalsiyum fiksasyonunu artırmaktadır Sadece süt ile beslenen bebeklerde oluşan kansızlığı (anemi) ve anorexia yı önlemektedir

 

· BAL iştah artırmakta, enerji ve direnç kazandırmaktadır

 

Balın Solunum Sistemine Etkileri

Bal karasal iklime sahip ve gün içi ısı farkının fazla olduğu bölgelerde soğuğa ve soğuk algınlığına karşı, ağız, boğaz, ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır Bu özellikler balın antimikrobiyel etkisinin yanı sıra baldaki fruktozun doku ve kasları yumuşatıcı ve gevşetici özelliğinden kaynaklanmaktadır

 

Balın Yara ve Yanıklarda Kullanımı

Bal günümüzde modern tıpta besleyici ve nemlendirici özelliği nedeniyle birçok kozmetik kremlerinde, açık yaralarda, yatak yaralarında, ülserlerde, ve yanıklarda doğrudan sürülen ilaçların yapımında kullanılmaktadır Bal enfeksiyonları önlemekte, doku oluşmasını hızlandırmakta ve yara ve yanık izlerini azaltmaktadır (Hutton 1966; Manjo, 1975; Armon, 1980 and Dumronglert, 1983) Eşit miktardaki Bal, çavdar unu ve zeytin yağı karışımı ile hazırlanan kremin günde 3 kez kullanımı ile inek ve atlarda görülen ve kangrene dönüşen yaraları dahi tedavi ettiği bildirilmektedir (Lu~hrs, 1935; Lu cke 1935)

 

Balın Göz Hastalıklarında Kullanımı

Balın bazı ülkelerde doktorlar tarafından katarakt ve kojuktivit ile bazı kornea rahatsızlıklarında başarı ile kullanıldığı bildirilmektedir (Mikhailov, 1950) Ayrıca kornea ülserinin de saf bal ile veya vazelin yerine bal ile hazırlanan % 3 lük sulphidine pomadı ile başarılı bir şekilde tedavi edildiği bildirilmektedir

 

Şeker Hastalığı ve Bal

Zaman zaman hakiki (!) balın şeker hastalığına iyi geldiği şeklinde yazılar çıkmakta veya söylentiler duyulmaktadır Bunun bilimsel bir dayanağı yoktur ve yanlıştır Bal da kan şekerini yükseltir ve fazla alındığında şeker hastalarını komaya sokabilir Ancak eşit miktarda alınan bal, kan şekerini çay şekerine oranla daha az yükseltmektedir Bu nedenle şeker yerine az miktarda bal kullanılabilir

 

Balın Antimikrobiyel Aktivitesi

Balda mikrop üreyemez çünkü;

· Şeker konsantrasyonu çok fazladır

· Balın pH sı 35-40 civarındadır

· Baldaki enzimler inhibin (H2O2) oluşmasına neden olur

 

Not: Isıtılmış ballarda antimikrobiyel aktivite görülmez veya yok denecek kadar azdır

 

Balın Kullanım Alanları

· Sofralık olarak kullanımı (Petekli, süzme, krem bal, meyveli bal, aromalı bal, kuruyemişli bal, polenli bal, arı sütlü, propolisli bal vb)

· Gıda sanayiinde besin elementi veya tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır

· Pasta ve fırıncılıkta tatlandırıcı ve bayatlamayı önleyici olarak kullanılmaktadır

· Şeker, şekerleme, helva reçel ve marmelat sanayii

· Süt, yoğurt, dondurma sanayiinde

· Alkollü ve alkolsüz içki sanayiinde

· İlaç sanayiinde

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bal insanoğlunun tükettiği en eski gıdaların başında gelmektedirBal binlerce yıldan beri hem enerji sağlayan değerli bir besin maddesi olarak, hem de yara ve yanıkların tedavisinde ve bir çok hastalıklarda ilaç niyetine kullanılmaktadır Balın şifa verici özellikleri başta Kur'an olmak üzere birçok kutsal kitapta da belirtilmektedir..

 

Tesekkurler:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

burda ufak bir not düşmek istiyorum izninizle Renan:)

 

biz grip olacağımızı anladığımz zaman yani boğaz ağrısı başlar ya.o zaman hemen bi tatlı kaşığı zencefil yutuyoruz.ne gripten ne de boğaz ağrısından eser kalıyor..İşin en güzle yanı 1 saat içinde tesir etmesi:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bal dünyada kan gibi gerçeğinin yapılması imkansız olan birşey. zaten arılar tükenirse insan neslininde tükeneceği söyleniyor.

 

gerçekten güzel bilgiler ablacan eline sağlık:)

 

Rica ederim Alaca.Ben kış aylarında kullanıyorum bal ile birlikte.Gerçekten öksürüğe çok iyi geliyor...:)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Çok güzel bir bilgi.Zencefili aldığım halde halaa kullanmamıştım:)Bu kışa artık...

Teşekürler renan..

 

Rica ederim canım...:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

  • Benzer Konular

    • Limon ve Zencefil ile Kilo Vermenin 5 Yolu...

      Limon ve Zencefil ile Kilo Vermenin 5 Yolu     Sabahları bir bardak limonlu sıcak su içmek, vücudun yağları yakmasını sağlayan termojenezi aktif hale getirir. Zencefil kökü diğer bir etkili yağ yakıcıdır ve özellikle göbek çevresindeki yağları yakarak daha düz bir karna sahip olmayı sağlar.   Eğer kilo vermeyi düşünüyorsanız, size her şeyden önce günlük alışkanlıklarınızı değiştirmenizi tavsiye ediyoruz: diyetinizi daha iyi hale getirin, daha aktif bir yaşam tarzına sahip olun ve günlük b

      , Yer: Diyet ve Sağlıklı Yaşam

    • Limon, Zencefil ve Salatalık ile Detoks...

      Limon, Zencefil ve Salatalık ile Detoks     Limon, zencefil ve salatalık vücudumuzun sıvı birikimi ile savaşmasına yardımcı olur, ayrıca vücuda bolca vitamin ve mineral sağlar. Bunlara ek olarak zencefil besinlerin emilimine destek olur.   Seneler geçmesine rağmen iyi bir hayat kalitesine sahip olmanın mihenk taşlarından birisi iyi bir fiziksel ve duygusal sağlığa sahip olmaktır. Sağlığımızı daha da iyileştirmek ve yaş ile ortaya çıkan bir çok hastalıktan korunmak için yapabileceğimiz bir

      , Yer: Diyet ve Sağlıklı Yaşam

    • Zencefil Turşusu

      Hızlı Ve Kolay Zencefil Turşusu Yapın   Gittiğiniz her suşi restoranında bir çeşni olarak zencefil turşusu bulunduğunun farkında mısınız? Ülkemizde bir sebzeden turşu yapılmasına rağmen Zencefil Turşusu pek bilinmiyor. Oysa dünyada yeni bir trend olarak zencefil turşusuna büyük ilgi var. Bu yazımızda size kolay ve hızlı Zencefil Turşusunun tarifini vereceğiz. Zencefil turşusu buzdolabında altı aya kadar kalabilir. Mükemmel bir lezzeti ve rengi var. Salata, soslar ve sandviçlerin içinde büyük b

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

    • Zencefil Reçeli

      500 gram taze zencefil kökü 4 su bardağı toz şeker 2 bardak su 1 yemek kaşığı limon Kabuk tarçın Yapılışı: Taze zencefil köklerini soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Şeker, su, kabuk tarçını ve limonu reçel tenceresi içerisine koyarak 10 dakika boyunca kaynatın. Şeker suyun içerisinde eriyince, içerisine doğramış olduğunuz taze zencefil köklerini ilave edin ve karıştırın. Reçeli düşük ısıya alın ve tencerenin kapağını kapatarak zencefilleri pişmeye bırakın. Her 5 ila 10 dak

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Zencefil Şurubu Nasıl Yapılır?

      Kış ayları için özellikle tercih edilen ve antioksidan özelliği yüksek olan zencefil şurubu ilaç niteliğindedir. Yapılışı konusunda ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.     Zencefil şurubunun yapılışı isteğe göre çeşitlilik gösterir. Kişiler istekleri doğrultusunda içine nane, limon, bal ve tarçın gibi yardımcı malzemeler katarak şurubun antioksidan özelliğini artırıp bol vitaminli bir karışım oluşturabilirler. Genelde kış aylarında satılan bu besin maddesi bulunamıyorsa toz

      , Yer: İçecekler

×
×
  • Yeni Oluştur...