Jump to content

Erişteli Bulgur Pilavı


güley
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

[h=6]Malzemeler

 

Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı ev eriştesi

2 çorba kaşığı tereyağı

4-5 su bardağı et suyu veya su

200 gram ceviz içi

Tuz

 

Yapılışı

EV eriştesini tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu veya suyu ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Diğer yanda ceviz içini bıçakla incecik kıyın. Demlenen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz içini serpin. Kaburga söğürmesi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

[/h]296722_10150285560059847_137280359846_75-1.jpgErişteli Bulgur Pilavı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi

      Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı ev eriştesi 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 su bardağı et suyu veya su 200 gram ceviz içi Tuz   Ev eriştesini tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu veya suyu ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Diğer yanda ceviz içini bıçakla incecik kıyın. Demlenen pilavı servis tab

      , Yer: Pilavlar

    • Erişteli Bulgur Pilavı-1

      Malzeme : * 2 su b.pilavlık bulgur * 1 su b.erişte * 1 soğan * 2 biber * 1 çorba k.tereyağı * Sıvıyağ * 1 su b.et suyu * Tuz   Hazirlanisi : Tencerenize sıvıyağı ve tereyağını alın.ince kıyılmış soğan ve biberleri ekleyip sarartın. Daha sonra üzerine bulguru koyup kavurmaya devam edin. En son erişteyi,etsuyunu ekleyin. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.

      , Yer: Pilavlar

×
×
  • Yeni Oluştur...