Jump to content

Bıldırcın Dolması


güneşdeniz
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

attachment.php?attachmentid=21859&stc=1

 

 

 

 

Malzemeler:

• 6 tane bıldırcın

• 1 büyük soğan

• 1/2 bardak pirinç

• 6 çorba kaşığı tereyağ

• 1,5 kaşık kuşüzümü

• 1,5 kaşık dolmalık fıstık

• 3,5 bardak su

• tuz,karabiber, tarçın

Yapılışı: Önce pirinci ayıklayıp tuzlu suda 1 saat bekletin ,pirinci bekletirken bıldırcınları iyice temizleyip yıkayın, kuşüzümünü yıkayıp ılık suda beklemeye alın, soğanları yemeklik doğrayın tüm bunları hazırladıktan sonra bir tavaya 2 kaşık tereyağını koyun ve eritin bıldırcınları tavada güzelce kızartın daha sonra bıldırcınları bir servis tabağına alın. Orta boy tencereye 2 kaşık tereyağ koyup eritin ve soğanları katıp kavurun daha sonra süzdüğünüz pirinci, dolmalık fıstığı, tuzu, tarçını ve yine süzdüğünüz kuşüzümlerini ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Üzerine 1,5 bardak su ilave ederek ağır ateşte 10-15 dakia pişirin ve ocağı kapatın, pişen pilavı demlenmeye bırakın. 15-20 dakika kadar dinlenen iç pilav kaşık yardımıyla bıldırcınların içine doldurulur ve cam fırın kabına yerleştirilir. 2 bardak suyu üzerlerine döküp fırına sürülür ve 25-30 dakika kadar pişirilir, bıldırcın dolmaları sıcak servis yapılır.

 

alıntıdır

14d4c09983a7ce.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kaz Ciğerli Bıldırcın Dolması,Ratatauılle Sebzeli Kuskus ve Erikli Sos İle

      1 adet kaz ciğeri 4 adet bıldırcın 1 adet soğan 1 diş sarmısak 10 adet porçini mantarı 10 adet kültür mantarı 5 adet chantarella mantarı 1 dilim tost ekmeği 2-3 dal maydanoz   Ratatouille sebzeli kuskus için: 1 su bardağı kuskus 1 adet soğan 1 diş sarmısak 1’er adet sarı ve kırmızı biber 1’er adet patlıcan, kabak ve domates 1 su bardağı tavuk suyu Yeteri kadar tuz, karabiber   Erik pestili sos için: 100 gram erik pestili 1 su bardağı tavuk suyu Yarım tatlı kaşığı tereyağı

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...