lalyüreğim Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2011 Malzemeler 1 adet orta boy yuvarlak ekmek (3 ekmek büyüklüğünde) 250 gr. kıyma 2 adet orta veya büyük baş soğan 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası tuz , karabiber , pul biber Yapılışı Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz. Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz. İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz. Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz. Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz. Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz. Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz. Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ReYHaN Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Eline saglik lalyuregim.Cok guzel gorunuyor:)Tadida nefistir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Beray. Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Cidden çok güzel görünüyor ve ilk defa görüyorum böle bişi...Ama bu son tarif bakışım....Kendime eziyet yapmak istemiyorum:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lalyüreğim Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Göründüğü kadarda lezzetli.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Olcix Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 gecenlar de aydına yolum düştü nesi meşür diye düşündüm efesinden başka bir şey gelmedi aklıma aydında bu etli ekmek en güzel nerde yapılır bu arada aydını cok beyendim :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yasem74 Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Göründüğü kadarda lezzetli.. oyyyyyy tamda iftar saati.......çok harika görünüyor.....yapan olsada yesek.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
&medcezir& Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 ben bundanda yedim:) muhteşem bir lezzet deneyin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aycanaz Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 aydına gittim ama bu yemeği yemedim neler kaçırmışım ben görüntü çok hoş 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lalyüreğim Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 gecenlar de aydına yolum düştü nesi meşür diye düşündüm efesinden başka bir şey gelmedi aklıma aydında bu etli ekmek en güzel nerde yapılır bu arada aydını cok beyendim :D Evlerde yapılır başka yerde bulamazsın bu dolmayı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aycanaz Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2011 lal yüreğim ozaman bayramdan sonra sendeyiz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.