Jump to content

Beşemel Soslu Mantarli Ispanak


Guest belka

Önerilen Mesajlar

1759385956_50d53177cd-1.jpg

 

 

İçindekiler

 

500 gram ıspanak

100 gram mantar

1 adet soğan

sıvı yağ

Beşamel sos için

 

1,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

500 gram kaşar peynir

 

Hazırlanışı

 

Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.

Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır.

Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.

Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.

Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir.

Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.

En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.

 

Notlar

Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor.

Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor. Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor. Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.

Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli.

 

 

.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...