İğde...
-
Benzer Konular
-
İğde Reçeli
Çift çenekli sınıfının kapalı tohumlular bölümünden bir ağaç türü olan iğdenin meyvesi oldukça faydalıdır. Doğal bir lif kaynağı olduğu için özellikle mide problemi yaşayanlar açısından tüketimi uzmanlar tarafından önerilir. Vücuda enerji verir. Çocuklar için doğal bir atıştırmalık türü olarak da kullanılabilir. Genellikle kurutulup kavrularak tüketilir. Bunun yanında iğde reçeli olarak da kahvaltılarda tercih edilebilecek olan bir yiyecektir. İğde reçelini yapabilmek için bilinmesi gereken birk, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
İğde Şurubu Nasıl Yapılır?
Türkiye'de özellikle Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen iğde ağacı oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Meyvesi kekremsi bir tada sahip olan iğde ağacı şurup yapımında da kullanılır. İğde şurubu yapımında kullanılan ana malzeme iğde çiçeğidir. İğde ağacı çiçeği Haziran sonu Temmuz başı gibi açar. İğde çiçeği yıldız biçimindedir. Oldukça küçük olan çiçek keskin bir kokuya sahiptir. Çiçeğin dış yüzeyi dokununca elde parıltı bırakır. Malzemeler 250 gr iğde çiçeği 500 gr to, Yer: İçecekler
-
İğde Nasıl Yetiştirilir?
Eski zamanlardan beri insan sağlığına faydalarıyla bilinen meyvelerden iğde yapraklarının şekli, renkleri ve hoş görüntüsü ile de dikkatleri üzerine çeker. Türkiye’de en çok Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştiriciliği yapılır. Böbrek rahatsızlığı ile birlikte birçok hastalığa iğdenin iyi geldiği bilinir. Çeşitleri: İğdenin şekli ve yetiştirildiği bölge bakımından birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunların yaygın olarak bilinenleri; kuş iğdesi, sultan iğdesi, kırmızı iğde ve Japon iğdesidir., Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı
-
İğde Ağacı Bakımı
Dünyanın birçok bölgesinde yetişebilen iğde ağacının Güney Avrupa, Asya ve Amerika Kıtasında 40'a yakın çeşidi vardır. İğde ağaçları çalı veya ağaç olmak üzere iki forma sahiptir. Sıcak ve güneşli iklimi seven bir ağaç türüdür. Genellikle süzel topraklarda yetişirler ancak kireçli topraklarda da gelişime açıktır. Şehir içinde evinizin bahçesinde rahatlıkla yetiştirilebilecek bir ağaçtır. Rüzgara ve kirli havaya karşı dayanıklıdır. Ayrıca, iğde ağacı erozyon tehlikesinin olduğu bölgelerde erezyon, Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı
-
İğde Çiçeği Şurubu
Malzemeler: -Bir derin kap iğde çiçeği – 2 limon -4 su bardağı şeker -5 su bardağı su Yapılışı: Yıldız biçiminde, papatyamsı, küçücük, keskin kokulu olan iğde çiçekleri derince bir kaba toplanır. İğde çiçeğinin dış yüzeyi sanki pırıltı tozu serpilmiş gibidir. Dokununca elinize bulaşır bu pırıltılar. Çiçekler yapraklarına ayrılır, göbek kısmı şerbette kullanılmaz. Minik yapraklar sudan geçirilir. Sıkılan limon suyuna şeker eklenir, yapraklarla birlikte iyice ovulur. Ovulan limonlu şekerli, Yer: İçecekler
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.